Varghunden ska avlivas och vågar inte ens titta upp, men det hon viskar i hans öra förändrar allt

När boende i en förort till Los Angeles först såg Castiel trodde dem att det bara var en vanlig vildhund i dåligt skick.

Castiel var väldigt underviktig, angripen av parasiter och hade tappat fläckar med päls. När boende i området såg detta så ringde de hastigt ett djurhem. Men det som dem inte visste men djurhemmet snart märkte var att den här hunden inte bara var en hund.

Hunden med spetsiga öron och grå päls var en varghybrid. Eftersom hunden var en varghybrid så behövde han speciell omvårdnad och kunde inte bo i djurhemmet. Eftersom djurhemmet inte kan ta hand om vilda djur så skulle hunden bli avlivad ifall dem inte hittade ett hem för honom. Vid den här tidpunkten kallades Castiel bara ”New Boy”.

Varghybrider är luriga eftersom de har behoven av både vargar och hundar. Vissa personer lever liv där de är ute tillräckligt mycket men de allra flesta är inte det och kan därför inte ta hand om en varghybrid riktigt.

Men som tur var för New Boy finns det organisationer som W.O.L.F. Sanctuary i Colorado som hjälper dessa vackra djur som har fastnat i limbo mellan vilt djur och tamt djur. W.O.L.F. står för ”Wolves Offered Life and Friendship” (på svenska ungefär ”Vargar Erbjudna Liv och Vänskap”) och har öppet för vargar och varghybrider.

Läs vidare för att få reda på hur New Boy fick namnet Castiel och inte bara hittade ett hem men äkta kärlek också!

bild1

När man hittade Castiel gående på gatorna i Los Angeles förorter så trodde alla att han bara var en vanlig hund.

Han bar till och med ett provisoriskt halsband vilket gör att hans räddare tror att han har varit någons husdjur. Men hans skygga beteende och att han är undernärd fick räddarna att tro att hans förra hem inte var bra.

bild2

Först togs han till ett lokalt djurhem där det upptäcktes att han var ungefär ett år gammal och en varghybrid. Det här betydde att han behövde hitta ett djurhem som hade förmågan att ta hand om varghybrider eller bli avlivad. Men det fanns ingen plats i djurhemmen i Kalifornien men som tur är räddade djurhemmet ”W.O.L.F Sanctuary” i Colorado honom och tog han till sitt nya hem.

bild3

Han var så rädd att han vägrade lämna hörnet i sjukstugan oavsett vad hans räddare gjorde.

bild4

Men som tur är så lyckades räddarna att bada och behandla honom. Något som han desperat behövde eftersom han höll på att tappa håret och var full med parasiter.

bild5

Under tiden som han blev allt bättre så höll W.O.L.F. en namn tävling till honom och det vinnande namnet blev Castiel. Namnet kommer från en karaktär i tv-serien Supernatural, i serien så är Castiel en ängel av återuppståndelse. Namnet var inspirerat av Castiels fantastiska omvandling till en hälsosam och gullig varghund!

bild6

Hans päls växte tillbaka, hans infektioner försvann och han gick upp mycket i vikt.

bild7

På den här bilden ser han redan helt annorlunda ut! Det var dags för honom att träffa sina nya vänner i deras reservat.

bild8

Eftersom han hade varit ensam så länge och antagligen försummad eller illa behandlad innan det så var Castiel väldigt blyg. Castiel visste inte riktigt hur han skulle skapa relationer med andra hundar och varghybrider och flocken är extremt viktigt för vargar.

bild9

Men under tiden så var han vara glad att vara ute igen.

Personalen på W.O.L.F. sa också att han blev mer intresserad av de andra djuren. Castiel gick inte mot de andra djuren än men hans intresse var ett bra tecken på att han kunde vara social.

bild10

Personalen bestämde att han behövde det som läker och hjälper oss alla: lite kärlek.

bild11

Efter att personalen hade introducerat Castiel till flera olika honvargar så hämtade dem Tenali. Tenali var en tre år gammal social varghybrid som hade blivit räddad från Wisconsin.

bild12

Tenali var väldigt snäll och hade så mycket energi att Castiel blev överväldigad först men det brydde sig inte Tenali om. Istället så badade Tenali lite i en vattenhink.

bild13

Michelle Proulx ansvarig för djur vård på W.O.L.F berättar att Castiel var skygg först men senare började närma sig Tenali.

”Efter några dagar så förstod han att hon inte skulle skada honom” sa Michelle Proulx och berättar också att de båda har lekt och spenderat mer och mer tid tillsammans.

bild14

”Han gick från att nästan inte ha något och vara ensam väldigt länge till att ha den här tjejen.” berättade Proulx.

Precis som för människor så krävdes det rätt individ för att öppna Castiels hjärta och hjälpa honom läka från sitt traumatiska förflutna.

På W.O.L.F.s hemsida så kan du följa parets äventyr och på hemsidan går det även att donera för att hålla varghybriderna säkra och glada.

bild15

Deras band blir starkare för var dag och Castiel ser gladare och friskare ut än någonsin!

Om du tror att djur kan hitta sann kärlek så snälla DELA den här rörande räddningen på Facebook!

Dela på Facebook