Världens 4 vackraste hästar, kolla in nummer två! Den ser ut att vara doppad i guld.

Hästar är väldigt vackra och snälla djur men dessa hästar är nog de vackraste jag någonsin sett! Här har ni 10 bilder på de 4 vackraste hästarna i världen, Vilken tycker du är finast?

1.Tinkerhästen

shutterstock_56765518

Tinkerhästen kommer ursprungligen ifrån Irland och Stobritanien där de användes till attt dra vagnar för de resande romerna. Tinkerhästen är även känd som Gypsy Horse eller Romany Horse

Hästen har ett väldigt vackert utseende och är även känd för sitt lugna temperament.

shutterstock_138149906

2. Achaltekeer

shutterstock_232378333

Den här hästen, som är från Turkiet, har blivit utnämnd till vackrast i världen. Han är av rasen Achaltekeer och ser ut som om han hade blivit doppad i guld.

hast6

Rasen Achaltekeer kommer från regionen Achal i Turkmenistan kan vara världens äldsta hästras. Deras förfäder var troligtvis de första hästarna som domesticerades. De har en otroligt vacker päls som glänser i solljuset.

3. Schwarzwaldhäst

Schwarzwaldhästen är en tysk hästras som funnits i Schwarzwaldskogarna i flera hundra år. Idag föds den upp på Tysklands äldsta statliga stuteri, Marbach, utanför Stuttgart.

Det är svårt att inte bli imponerad av denna vackra häst. Den mörka pälsen och den blonda manen ser ut att vara tagna ur en saga.

4. Frieser-Appaloosa

Friesian Appaloosa Crossbreed2

Appaloosan är en hästras som härstammar ifrån Nordamerika och som mest är känd för sin prickiga färg. Frieserhästen kommer ursprungligen från Nederländerna och är alltid svart. Korsningen mellan dessa raser resulterar i en otroligt vacker häst. Mystic Warrior är en sådan korsning, och han har blivit känd över hela världen efter att bilder på honom publicerats på nätet.

Det otroliga med denna häst, förutom att han är vacker, är hans förvandling från föl till fullvuxen.

Friesian Appaloosa Crossbreed4

Som liten var han nästan svart. Men när han blev äldre bleknade fläckarna.

Friesian Appaloosa Crossbreed6

Som vuxen är han nu nästan vit, och otroligt vacker.

Friesian Appaloosa Crossbreed7

[contentblock id=4 img=gcb.png]

[contentblock id=3 img=gcb.png]

Dela på Facebook