Annons

Varning till alla hundägare: 'Det handlar om ett innerligt hat mot djur'

Annons

En tysk hundägare fick en skrämmande upplevelse när han rastade sin hund förra veckan. Nu går polisen ut med en varning till alla hundägare.

En hundägare gjorde en skrämmande upptäckt när han var ute med sin hund i en populär park i den tyska staden Frankfurt. Den lokala polisen larmades omedelbart och de hittade totalt 10 stycken rakblad som någon hade stoppat in i små korvbitar.

Det skriver Frankfurter Neue Presse enligt norska tidningen Dagbladet.

Nu varnar polisen alla hundägare, att de ska vara försiktiga då djuren kan dö om de sväljer ett rakblad.  


Siri Martinsen som jobbar för den norska djurorganisationen Noah, säger att det har förekommit flera liknande fall i Norge. Hon vet inte vad motivet är, men hon tänker att det handlar om något slags djurhat. 

- Det är definitivt inte en hälsosam sak att göra. De som gör detta har nog en eller flera diagnoser. Andra gånger handlar det om ett djupt hat mot djur, säger Siri Martinsen till Dagbladet.no.

Även i Danmark har det hittats många "godsaker" som innehåller farliga föremål på platser där många hundar rör sig. Jane Jensen gjorde en extremt obehaglig upptäckt i början av mars, då hon hittade korv och köttbullar med piller inuti i sin trädgård i Solbjerg nära Århus.

- Skakad, chockad och så arg att jag inte klarar av att vara i mitt eget skinn! I morse hittade jag två bitar korv och en köttbulle med piller - i mitt egen trädgård. Jag hittade dem när jag stod utanför mitt hus med två hundar. Men alltså, för i helvete. Vad fan händer med världen, skrev Jane Jensen på Facebook efter sin upptäckt. 

Den 31-år gamla kvinnan hoppades på att hennes inlägg skulle hjälpa andra hundägare att vara mer försiktiga.

Under hösten gick även den svenska polisen ut med en varning till hundägare, då några okända gärningsmän hade placerat köttbullar med piller inuti på två offentliga platser i Vänersborg, varav en av platserna var en hundpark. 

- Man bör vara extra vaksam. Vi har lärt oss av erfarenhet att när dessa brott uppstår så brukar det komma flera efter varandra, sa Henrik Karlsson från polisen i Trollhättan.

DELA gärna denna artikel för att hjälpa till att sprida varningen!

Annons