Annons

Vegan stämmer sina grannar för att de grillar mycket – nu kontrar 4 000 personer med enorm grillfest på hennes gata

Annons

Under tisdagen rapporterade vi om en australisk kvinna vid namn Cilla Carden som stämt sina grannar – av en lite ovanlig anledning.

I Australien har veganen Cilla Carden rört upp mångas känslor då hon tog sina grannar till Högsta domstol för att hon tycker att de grillar på tok för mycket och till den milda grad att hon inte kan vistas ute på sin egen tomt. Så nu har detta upprop startats med en megagrillfest på hennes gata.

Lukten av kött och fisk, som veganen hävdar tar sig in på hennes bakgård, gör tydligen det omöjligt för den irriterade massören att vistas utomhus på sin tomt.

Carden tog nyligen saken till Högsta domstolen och sa att hon tyckte störningen var medveten. Hennes fall avvisades dock av Högsta domstolen. Då det ska vara svårt att bevisa att någon grillar med ont uppsåt.

Den minst udda stämningen har nu fått enorm uppmärksamhet. Den ilska kvinnans klagomål har inte direkt blivit väl mottagna – och nu har det planerats ett evenemang för att Carden ska få ”some pork on her fork" (revansch), skriver Daily Mail Australia.


Grannfejden har pågått sedan slutet av 2018, Carden menade att familjen i huset bredvid avsiktligt ser till att grillångorna letar sig över till hennes bakgård, som hon därmed inte längre kan vara ute på.

Uppror på Facebook

Det hela har fått enorm uppmärksamhet – och för att ”ta revansch” på den påstridiga och envisa veganen, så har det nu skapats ett uppror på Facebook.

I evenemangbeskrivningen står det: "Cilla Carden har problem med sina grannar som grillar kött på sin grill, för hon är en vegan. Hon tog dem nyligen till Högsta domstolen! Låt inte Cilla förstöra en god gammal Aussie-tradition, gå med oss för en grillfest, och hjälp Cilla Carden FÅ KÖTT PÅ GAFFELN. Ta med egen mat, ps INGA VEGANER".


Över 4 000 personer har markerat att de tänker komma på evenemanget ”Community BBQ for Cilla Carden” som äger rum i staden Perth klockan 15.00 den 19 oktober.

10 000 personer har markerat att de är intresserade. 


Problem mellan henne och grannarna

Veganen har sagt till Daily Mail Australia att tvisten blåsts upp alldeles för stort – och hon menar att det hela inte kommer ur om en ilska gentemot köttätare eller grillning. Det handlar helt enkelt om ett problem mellan henne och grannarna.


Vad tycker du om det här? Ska man få grilla hur mycket man vill? Nedan du se ett inslag om den omtalade fejden:

Annons