Annons

Veganaktivist hällde fejkblod i Mcdonald's - nu har hon dömts

Annons

En veganaktivist som smeta ner fejkblod över en McDonalds i Brighton, England, har dömts för brott.

Dylan Roffey, 24, bar en grismask när hon protesterade på snabbmatsrestaurangen den 18 maj mot slakt av djur.

Bilder av demonstrationen visade att blodet smetats ut över golvet i McDonald's.

Hon var en av cirka 20 demonstranter som "överväldigade" säkerhetsvakterna när de gick in i lokalerna med skyltar och ropade genom en megafon.

Iklädd i en t-shirt som sade "meat the victims" (köttoffren), hävdade aktivisten vid domstolen att hennes handlingar var lagliga eftersom hon försökte rädda djur från slakt.

Roffey sa att "blodet" var en "helt ätbar" blandning av mjöl och matfärgämne och sa att hon använde det för att lyfta fram situationen med djur som hon hävdade "mördades".

Hennes försvar avvisades av domare och åklagare i Brighton och hon konstaterades skyldig i brott.


Robert Frost, biträdande chef på Brighton McDonald's, berättade för domstolen att mellan 10 och 20 demonstranter anlände cirka klockan 19.30.

Han sa: "De överväldigade säkerhetsvakterna.

"En av dem hade en högtalare och ropade slagord om hur det finns djur som dödas och de började kasta röd färg för att visa blod över lokalerna.

"Några av kunderna var ganska upprörda."

Han sa att han ringde polisen och några demonstranter lämnade, men en kvinna vägrade. Han sa att han såg poliserna dra upp henne ta ut henne.

Roffey, 24, berättade för Brighton domstol att hon ville lyfta fram "mordet" på djur av McDonald's under protesten.


Av sin motivation sa hon: "Att öka medvetenheten om vad McDonald's gör med djur och för att rädda djurens liv genom att vara där och stoppa försäljningen av deras kroppar.

Genom att öka medvetenheten genom vad vi sa, ändra människors tankar och för det andra varje försäljning de gör ger resultat i att mindre djur mördas."

Hon tillade: "Jag försökte inte avsiktligt att skada någonting."

Hennes advokat sa att Roffey hade sett till att smeta blodet på platser som normalt skulle ha rengjorts.

Roffey dömdes för att ha spottat en kvinna i ansiktet för att hon hade på sig en Canada Goose-jacka och beordrades att utföra 150 timmars obetalt arbete. Domaren tilllade ytterligare 60 timmar för Mcdonald's-brottet.

Hon beordrades också att betala 50 pund (600 kr) till McDonald's, rättegångskostnader på 250 pund (3 040 kr) och ett offer 85 pund (1 030 kr), skriver Daily Mail.

Se klippet nedan:

Annons