Annons

Veganaktivister stormar mataffär och försöker hindra kunder från att köpa kött

Annons

En grupp djurrättsaktivister stormade en mataffär och försökte hindra kunderna från att köpa köttprodukter.

Djurälskare från Direct Action Everywhere var klädda i svart och bildade en mänsklig barrikad längs köttavdelningen på Countdown-stormarknaden i Auckland, Nya Zeeland, i söndags.

Några av demonstranterna hade tejpat sina munnar och höll upp skyltar som löd "Sluta äta djur" och "Det är inte mat, det är våld".

Händelsen filmades och publicerades på YouTube. I videon kan frustrerade kunder höras säga glåpord till demonstranterna, och hävdar att deras handlingar var "motbjudande" och berättade för dem att lämna butiken.

En kund säger: "Försvinn från mitt ansikte. Jag är äcklad att ni är ens är här i min mataffär när jag köper min mat. Ni äcklar mig."

Medan en annan arg kund säger: "Ta bort din kamera! Jag shoppar! Jag gör min shopping damen, såvida du inte betalar för min shopping kan du dra åt h*lvete."

Men Anna Rippon, gruppens ledare, sa att det var "fredligt".

I videon säger hon: "Vi är här på en fredlig protest för offren som inte blir sedda eller hörda bakom stängda dörrar och ligger döda bakom oss nu."

Demonstranterna lämnade så småningom butiken och skrek "Det är inte mat, det är våld".

En annan medlem av gruppen, Deno Stokes, försvarade sina handlingar och hävdade att de inte gjorde något extremt.

Han sa: "Det sätt som dessa djurdelar har placerats i mataffären är mycket mer extremt än vad vi gör.

"Vi gör inga skador, vi står bara med skyltarna och ökar medvetenheten."

I ett uttalande som släpptes av mataffären, sade företaget att de är 'engagerade' i djurskydd och tvingades ringa polisen för att få bort gruppen, skriver NZ Herald.

En talesman för stormarknaden sa: "Som en stormarknad arbetar vi hårt för att ge våra veganer och vegetariska kunder god kvalitet och prisvärda alternativ i våra butiker, och vi är också djupt engagerade i god djurskyddspraxis i hela vår leveranskedja.

"Vi förbehåller oss rätten att be alla som vidtar proteståtgärder att lämna våra butiker, men vid detta tillfälle ignorerades denna begäran flera gånger."

De tillade: "Polisen kallades för att stödja vårt team och demonstranterna lämnade kort därefter."

Se klippet nedan:

Annons