Annons

Veganen Trilby tvingades flyga 7 timmar utan mat: ''obehagligt och förnedrande''

Annons

Trilby Harrison, 54, tvingades klara den sju timmar långa flygningen till New York på bara jordnötter och chips.

Trots att hon betalt extra för en specialmåltid ombord.

– Jag kände mig totalt förnedrad, säger Trilby Harrison, 54.

En vegansk passagerare kände sig "orolig och förödmjukad" efter att det visade sig att det inte fanns några veganmåltider tillgängliga ombord på hennes flyg från Manchester till New Yorks John F Kennedy flygplats.

Trilby Harrison, 54, fick äta nötter och chips  under Thomas Cooks sju timmars flygning den 15 oktober, trots att han hade föreställt en veganmåltid ombord på flygningen med bolaget Thomas Cook. Hon betalade motsvarande 60 kronor för special maten genom researrangören Gotogate.

– Jag blev tvungen att förlita mig på den snälla personalen som serverade mig jordnötter och chips men jag blev illamående och uttorkad av allt salt jag tvingades sätta i mig, säger Harrison till The Independent. 

– Hela upplevelsen var obehaglig och förnedrande. Jag hoppas att andra flygbolag noterar vad som hände mig så att ingen vegan behöver gå igenom samma sak någonsin igen.

Skulden tycks ligga hos reseagenturen Gotogate, som, trots att den noterade köpet av en "specialmåltid" i bokningsbekräftelsen, misslyckades med att skicka denna information till flygbolaget.

Gotogate råkade ut för hård kritik tidigare i år då den brittiska konsumrentorganisationen Which? fann att reseagenturen sålde en hel del onödiga tillägg.

Annons