Annons

Vegetarian åt en hamburgare och blev slaktare

Annons

En tidigare hängiven vegetarian förändrade sin livsstil när hon var gravid med sitt tredje barn och smakade på en hamburgare för första gången på decennier.

Nu driver hon en grisgård tillsammans med sin make.

Tammi Jonas, 49, blev vegetarian under 70-talet efter att ha läst en bok som detaljerade den dåliga behandlingen av djur på gårdar.


Trebarnsmamman, från Victoria, Australien, smakade på kött för första gången på tio år när hon blev fick blodbrist och sedan dess förändrades hennes livsstil för alltid. 

Hon berättade för 10 Daily:

Jag var på jobbet en dag och tänkte bara: "en hamburgare skulle fixa det här".

49-åringen fortsatte:

Sedan gick jag tillbaka till att äta rött kött, som nötkött och lamm, en gång i veckan under graviditeten – men det tog ytterligare några år innan jag började äta fläsk och fågel.

Jag tyckte aldrig att det var omoraliskt att ta ett djurliv för mat, jag har alltid accepterat min plats i livsmedelskedjan, men jag tyckte att det var fel att behandla djur på ett grymt sätt, inte låta dem andas frisk luft eller hålla dem inlåsta i ett skjul.


Tammi tog emellertid sitt köttätande till nästa nivå när hon och hennes man Stuart gjorde en del undersökningar och fick reda på att de kunde tjäna sitt liv från lantbruk i liten skala, med fokus på att behandla djur på ett korrekt och etiskt sätt.

På sin webbplats förklarar Tammy sin verksamhet och skriver:

Min resa från sinneslös industriell matställe till vegetarian till etisk allätare ledde mig hela vägen till att bli grisbonde för att bidra till den växande rörelsen för att få tillbaka grisar och höns från skjul och på häckar.

Vi odlar, slaktar och botar allt vårt kött och serverar 80 hushåll från vår blomstrande samhällsstödda jordbruk (CSA).

Tammy säger att hennes gård använder etiska och holistiska metoder och förklarar att det inte används några skadliga kemikalier och djuren är fria att leva som om de skulle göra om de inte var på en gård.

Tammi berättade för Daily Mail Australia:

Vissa människor kommer att dra en etisk linje att döden är dålig. Men det tror jag inte - jag tror inte att det är oetiskt att döda ett djur för konsumtion om det hade haft ett bra liv.

Tammi och hennes man har nu drivit sin verksamhet, Jonai Farms and Meatsmiths, i åtta år.

Vad tänker du om det här? Dela vidare artikeln för att berätta vad du tycker!

Annons