Annons

Övergiven hund hittas fastkedjad till ett stängsel – medan hon diar sina sex små valpar

Annons

Det är illa nog att överge ett husdjur, och ännu värre att kedja fast det och låta det invänta döden.

Detta är dock precis vad som hände i Co. Roscommon i Irland. Bilden på hunden som är fastkedjad samtidigt som hon diar sina sex valpar har väckt så starka reaktioner att den spreds som en löpeld på internet.


Som tur var för hundmamman och hennes valpar blev de upphittade av en godhjärtad person som rapporterade händelsen till Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ISPCA), enligt Irish Mirror.

En räddningspatrull från ISPCA berättade att Emmy Lou hade tur som hittades när hon hittades. Den stackars hunden hade lämnats utan vatten, mat eller tack över huvudet. Och till råga på allt fick hon ta hand om sina valpar helt själv. Regn och kalla temperaturer hade dramatiskt kunnat förvärra situationen.


Trots att det finns lag på att chipmärka din hund i Irland saknade Emmy Lou chip. På grund av detta lyckades ISPCA inte hitta hennes ägare. Trots att hennes valpar var kalla och hungriga då de hittades är de nu vid god hälsa. ISPCA döpte de fina små valparna till Billy Ray, Dixie, Dolly, Dotty, June och Patsy. Alla sex kommer att bo på djurhemmet tills de är gamla nog att flyttas till egna hem.

Tack och lov för djurvänner som bryr sig. Dela för att visa uppskattning mot dessa ideella hjältar.

Annons