Veronica fick en chock när hon såg sonens skolfoto

- Jag blev både ledsen, arg, förtvivlad och förbannad på samma gång, förklarar Veronica Appelgren som är mamma till femåriga Elis, som har cerebral pares och därför sitter i rullstol.

Så reagerade mamman när hon nyligen fick se skolfotona från sonens skola i Varberg. Det skriver SVT.

elis11

Snart sexårige Elis hade valt sina kläder själv och såg fram emot skolfotograferingen. Men när pojken kom hem från skolan efter fotograferingen ville han inte svara när hans mamma frågade vem han hade suttit bredvid.

Först när Veronica såg bilden förstod hon varför.

Elis fick sitta utanför resten av klassen på skolfotot - bredvid en lärare.

- Bilden hade kunnat vara en kampanjbild från organisationen Friends om utanförskap, men det är den inte. Det är min sons klassfoto från förskolan. En bild som är tagen på riktigt, en bild som är äkta. En bild tagen i augusti 2016, säger Veronica Appelgren till SVT.

Veronica kontaktade genast skolan, som berättade att lärarna hade reagerat på Elis’ placering,  men att fotografen hade stått fast vid sitt val. Därför ringde den ledsna mamman också till skolfotofirman Photomic, som djupt beklagar det inträffade.

- Vi är väldigt ledsna över det som har hänt, och det är vårt ansvar. Vi har också en fotograf som är uppriktigt ledsen, säger chefen för skolfotofirman Photomic, Atle Andersen, till SVT.

Slutet på historien blev att Elis och hans klass tar ett nytt klassfoto på fredag.

Dela på Facebook