Annons

Video visar utmattad elefantunge kollapsa vid mamma i 40-gradig värme – efter att ha tvingats underhålla turister

Annons

Elefanter är en vanlig attraktion i många former av turism - men sättet de här briljanta, intelligenta djuren tränas på är ofta omänskliga.

De timmar som de är tvungna att arbeta är också ofta grymma och ansträngande.

En filippinsk turist och lärare med bas i Myanmar tog en video en elefantkalv kollapsa av trötthet vid Nong Nooch Tropical Gardens i Sukhumvit Road, Chonburi-provinsen, i östra Thailand.

Videon, som sedan dess har blivit viral, har chockat tittare över hela världen.


– Den här elefantungen var så utmattad, och då kan se hur mamman tröstar och försöker få henne att stå upp igen, säger en turist till Daily Mail.

Slår tillbaka mot kritiken

En talesperson för Nong Nooch Tropical Gardens nekar dock till att djuret skulle ha varit trött eller blivit behandlad illa.

– Alla elefanter här är friska och behandlas bra. Om det är några problem får de vård av veterinärer. Alla ungar här är friska, säger talespersonen, enligt Daily Mail.


Temperaturerna i regionen vid den tiden var över 40 grader, vilket gör förhållandena extremt heta och trötta för djuren.

En elefant hade försökt följa efter sin mamma när de samlade och bar turister.

Liksom många andra unga elefanter var det bunden till sin mamma och hade inget annat val än att följa med.

Värmen blev till slut för mycket för elefantkalven, som kollapsade.

Den lyckades långsamt kämpa sig upp på fötterna igen, men det var tydligt att den led mycket när den var det försökte följa efter sin mamma.

Mamman försökte emellertid göra allt hon kunde för att ge stöd till sin kalv och försökte uppmuntra den att stå igen varje gång den föll.

Så här får det bara inte gå till. Nu hjälps vi åt att sprida den här informationen så att vi får ett slut på djurplågeriet som sponsras av turister. Dela gärna för att det här ska få ett slut!

Annons