Annons

Vildsvinsjägare sköt två ponnyer – tog fel: ''Väldigt ledsen''

Annons

En vildsvinsjägare hemmahörande i Emmaboda tog fel när han skulle skjuta vildsvin under helgen. När jägaren såg vad han trodde var vildsvin på en åker avlossade han skotten. Han upptäckte sedan att det var shetlandsponnyer som var på rymmen.

Det är hästtidningen Hippson som berättar om Amanda Svedegård och hennes shetlandsponnyer Mila och Ylme som rymde ur sin hage någon gång under natten mot söndagen.

Amanda hade kollat till hästarna på lördagskvällen och då var allt som vanligt i hagen. Vid 07-tiden på söndagsmorgonen knackade polisen på hemma hos Amanda och hennes sambo.

– Det kom som världens chock. Jag fick slänga på mig kläder och gå ut till poliserna. De berättade att en jägare hade jagat vildsvin under natten, att han misstagit mina shetlandsponnyer för vildsvin och skjutit båda två. Det var först när han gick fram till dem som han insåg att det var två ponnyer, berättar Amanda Svedegård för Hippson.


Var väldigt ledsen

Enligt Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i region Syd, ska händelsen ha inträffat mellan 04.30 och 05.00 på söndagsmorgonen.

– Han började med att be om ursäkt och sa att han var väldigt ledsen över det som hänt. Han var väldigt tillmötesgående, vilket är skönt. Det gör det hela lite lättare, säger ägaren till tidningen Hippson.

En anmälan om jaktbrott eller skadegörelse har nu upprättats. Jägaren har erbjudit sig att ersätta ägaren för förlusten, samt betala för bortforsling av shetlandsponnyerna.

– Förhoppningsvis är det färdigskjutet för den här personen nu. Jag hoppas att licens och vapen ryker. Det är ganska ofattbart att man kan göra en sådan miss, säger ägaren till Hippson.

Annons