Annons

Wow! Här är 15 olika sätt du kan använda bakpulver! Detta är bäst till allt!

Annons

Jag har alltid trott att bakpulver bara är bra till när man bakar. Att man kunde använda det till så mycket annat hade jag verkligen ingen aning om!

Knepet med kylskåpet på nummer 5 är ju kanon.

1.Trött på jobbiga myggbett? blanda då ihop en liten mix av bakpulver och vatten som du sedan applicerar på huden. Låt de sitta på i några minuter och skölj sedan av, så är problemet löst! inget mera kliande.

pals12

2. Trötta fötter efter en långpromenad? Blanda 3-4 teskedar bakpulver per liter vatten och njut av ett riktigt skönt fotbad.

3. Illaluktande fötter och skor? inga problem! Strö lite bakpulver i dina skor och vips så är lukten borta!

4. Om du vill mjuka upp din mat lite, såsom bönor, linser och ärtor. Häll då en tesked bakpulver per liter vatten när de kokar så mjukas de upp lite mer.

5. Det är inte bara illaluktande skor som bakopulver tar hand om. Ställ ett fat med bakpulver i ditt illaluktande kylskåp och alla lukter absorberas utav bakpulvret.

6. Sugen på en go och svalkande dryck en varm sommardag?  blanda socker vatten och citron och låt stå på kyla ett par timmar. Häl sedan i ungefär 1 tesked bakpulver. Bakpulvret kommer omvandla syran i citronen till kolsyra och skapa en ännu goare hemmagjord dryck!

pals12

7. Snabbaste botemedlet mot stark halsbränna. en tesked bakpulver i ett glas vatten. Drick de och det kommer ta hand om de jobbiga syrorna i din mage.

8. I badet: Häll i mellan 50 och 100 gram bakpulver i badvattnet. Det gör vattnet mjukare. OBS! Du bör inte bada så här mer än två gånger i veckan.

 

10. För den som lider av lite dålig andedräkt är det här ett superknep. Blanda en tesked pulver i varmt vatten och gurgla!

9. Har du husjdur som använder sig av spånnbäddar? Blanda då i lite bakpulver i spånet och illaluktande lukter ifrån avföring och annat absorberas! Det är helt ofarligt för djuren. Funkar även på kattlådan.

pals12

10. Att rensa avloppet fungerar susen med lite vinäger och bakpulver. blanda bakpulver och vinäger häll i avloppet låt värka en stund , skölj sedan med kokhett vatten!

pals12

11. För att rengöra dina silversmycken lägger du dem bara i kokhett vatten. Lägg i lite bitar av aluminiumfolie och någon sked med bakpulver. Spola av med kallt vatten och torka med en trasa. bakpulvret rensar bort all smuts och missfärgning.

pals12

12. Nu kommer det coolaste du kan till och med borsta tänderna med det! det naturaliserar syrorna i din mun och fungerar jättebra tsm med lite tandkräm.

13. Dina blommor kommer tacka dig för det här. Blanda lite bakpulver med vatten och häll över växten. Resultatet kommer få dig att häpna. bakpulvret hjälper till att suga upp näring ur gjorden och blommorna kan växa starkare än någonsin

14. Har du en illaluktande diskmaskin? Stoppa i lite bakpulver i facket för diskmedel och kör din diskmaskin tom en gång. Voila! Du kommer inte längre ha problem med obehaglig doft!

pals12

15. Med hjälp av lite bakpulver kan du rengöra både insidan och utsidan av ugnen. Blanda bara med lite vatten, låt verka och torka av. Fullständigt recept hittar du här.

Annons