Annons

Zlatan Ibrahimovics fina gest mitt i coronakrisen – skänker nu miljonbelopp till sjukhus

Annons

Zlatan Ibrahimovic bidrar nu för att stötta i kampen mot spridningen av coronaviruset. 38-årige anfallaren berättar på Instagram att han tillsammans med dem han jobbar med har startat en insamling för Humanitas-sjukhusen i Italien.

”Italien har gett mig så mycket, jag vill ge ännu mer tillbaka till landet som jag älskar. Jag vill använda den kommunikationsmöjlighet jag har för att sprida budskapet vidare. Detta är ett allvarligt problem och vi behöver konkret hjälp. Jag räknar med mina kollegors generositet, och alla professionella idrottsutövare och andra personer som vill göra en liten eller stor donation, beroende på vad man har för möjligheter, för att sparka iväg det här viruset”, skriver Zlatan Ibrahimovic på Instagram.


Humanitas-sjukhus specialiserar sig på cancerbehandlingar, hjärt- och kärlsjukdomar samt neurologiska och ortopediska sjukdomar.

Mål: över 10 miljoner

”Tillsammans kan vi hjälpa sjukhus, läkare och sjuksköterskor som osjälviskt jobbar varje dag för att rädda våra liv. Och kom ihåg: om inte viruset kommer till Zlatan, så går Zlatan till viruset”, skriver Ibrahimovic.

Svensken har gjort två donationer till insamlingen, båda på 50 000 euro, motsvarande totalt lite över en miljon kronor. Målet för insamlingen är 10,9 miljoner kronor.

Italien har drabbats hårt av coronaviruset och för tillfället är hela landet i karantän.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Annons