Annons

4-årige pojken är döende i cancer – då öppnar han ögonen och viskar 4 ord

Annons

I den amerikanska delstaten Maryland, upplevde Ruth Scully den värsta mardröm en mamma kan tänka sig. Det började med sin två år gamla son Nolan som klagade över en täppt näsa. 

Läkarna trodde först att det var en vanlig förkylning. Men sedan blev det värre och värre tills han inte kunde på natten.

En CT-scan avslöjade den hemska sanningen: Deras då 3-årige son led av rhabdomyosarkom, en sällsynt och aggressiv form av cancer.

Det stod klart att Nolans dagar var räknade. Han kämpade tappert, men förgäves. Efter 18 månader dog Nolan i sin mors armar - bara fyra år gammal. För att underlätta sorgen, delade mamman de sista ögonblicken de hade tillsammans i ett rörande inlägg på Facebook som sprids över hela världen.

På Facebook skriver mamman Ruth Scully:

”Jag satt bredvid honom, lutade mitt huvud mot hans huvud och hade följande konversation:

Jag: Älskling, det gör ont att andas, gör det inte?

Nolan: Hmmm…. Ja.

Jag: Du har väldigt ont, har du inte gullet?

Nolan: (tittar ner) Ja.

Jag: Älskling, den här cancer-grejen är värdelös. Du behöver inte kämpa längre.

Nolan: (rakt igenom lycklig) BEHÖVER JAG INTE??!! Men jag gör det för dig, mamma!!

Jag: Nej, älskling!! Är det vad du har gjort?? Kämpat för mamma??

Nolan: Öhhh JA!!

Jag: Nolan Ray, vad är mammas jobb?

Nolan: Att SKYDDA mig! (Med ett stort leende) 

Jag: Sötnos… Här kan jag inte längre göra det. Det enda stället där jag kan skydda dig är i himlen (Mitt hjärta krossas).

Nolan: Sååå då åker jag bara till himlen och leker tills du kommer dit! Du kommer dit va?

Jag: Självklart!! Du kan inte bli av med din mamma så lätt!!

Nolan: Tack mamma!!! Jag åker dit och leker med Hunter och Brylee och Henry!!”

Under de kommande dagarna sov Nolan mest hela tiden.

Familjen bestämde sig snart för att åka hem och tillbringa en sista natt i hemmet – men medan de packade för fullt tog Nolan sin mammas hand och sa att det var okej, att de lika gärna kunde stanna kvar på sjukhuset.

”Min fyraårige hjälte ville se till så saker och ting var lätta för mig…”, skriver Ruth Scully på Facebook.


Hon fortsätter:

”Runt klockan 9 på kvällen tittade vi på tv i sängen och jag frågade Nolan om jag kunde hoppa in i duschen, eftersom jag inte fick lämna honom och mamma var tvungen att vara där och röra honom hela tiden.

Han svarade ’Hmmm okej, mamma. Se till så farbror Chris kommer hit och sitter vid mig och så vänder jag mig åt det här hållet så jag kan se dig’.

Jag stod vid badrumsdörren, vände mig mot honom och sa ’Fortsätt titta hitåt älskling, jag är tillbaka om två sekunder’.

Han log mot mig. Jag stängde badrumsdörren. De sa att i samma ögonblick som badrumsdörren låstes så slöt han sina ögon och somnade djupt, det var början på slutet av livet.

När jag öppnade badrumsdörren stod alla hans sjukvårdare runt sängen och alla ansikten vändes och tittade på mig med tårar i ögonen.

De sa ’Ruth, han sover djupt. Han kan inte känna någonting’. Hans andning var extremt ansträng, hans högra lunga hade kollapsat och han förlorade syre.

Jag rusade dit och hoppade ner i sängen med honom, la min hand på högra sidan av hans ansikte. Då inträffade ett mirakel som jag aldrig kommer att glömma…

Min ängel tog ett andetag, öppnade sina ögon, log mot mig och sa ’Jag älskar dig mamma’.

Han vände sitt ansikte mot mig och klockan 23.54 somnade Rollin Nolan Scully in medan jag sjöng 'You are My Sunshine' i hans öra”.

Han vakande från en koma för att berätta att han älskar mig!"  

Denna sorgliga historia har berört människor över hela världen. Nolans historia visar hur djup kärleken mellan en mamma och hennes barn är. Den starka lilla pojken samlade all sin sista krafter för att ge sin mamma en sista uttryck för sin kärlek till henne.

Annons