Annons

Att sova med en fläkt hela natten kan vara farligt

Annons

Om du, som jag, har gått in i förrådet för att förbereda för natten genom att hämta fläkten läs vidare eftersom det kan vara farligt för dig. 

Ja du kanske har en sval, skön sömn som du inte haft på länge men det kan också göra dig sjuk. 

Enligt Sleep Advisor flyttar en fläkt runt luften i rummet, fläkten orsakar också att damm och pollen kommer upp i luften. Dammet och pollen kommer sedan in i din näsa och bihålor genom andningen.

Image result

Därför, om du lätt får för astma, höfeber eller allergier kan den ljuvliga brisen göra mer skada än du tror.

Likaså, om din fläkt har samlat damm så kan de flyga rätt på dig varje gång du slår på fläkten.

En annan sak som anses vara en potentiell nackdel med att sval luft blåses mot dig är att det kan torka ut huden.

Du kan övertorka din hud genom att använda en fläkt på kroppen för mycket tid.

Och om du sover med dina ögon delvis öppna kan du också vara till nackdel eftersom dina ögon kommer att torkas helt ut vilket kan orsaka irritation. För att inte tala om att sova med munnen öppen.

Det kan irritera bihålorna eftersom den konstanta strömmen av luft torkar ut. Om det är särskilt extremt kan det leda till att din kropp producerar överdrivet mycket slem för att försöka kompensera. På grund av det extra slemmet kan du bli täppt i näsan och få huvudvärk.

Image result

Något som kanske inte verkar som uppenbart är muskelsmärta. Om du vaknar med stela eller ömma muskler kanske du borde titta på fläkten.

Detta beror på att den koncentrerade, svala luften kan göra så att musklerna blir spända och krampar. Detta problem är särskilt vanligt för personer som sover med fläkten nära sitt ansikte eller nacke.

Det finns uppenbarligen skäl att fortsätta att sova med fläkten, det kontrollerar temperaturen, stoppar lakanen från att klibba på kroppen och förhindrar att du vaknar av värmen, det kan också fungera som ett lugnande ljud och cirkulera luften bättre.

För att sänka temperaturen under natten öppna så det blir korsdrag i hemmet under kvällen när det är svalare. 

Jag visste inte att fläkten kunde ha så många oväntade bieffekter! DELA så att fler kan ta till sig om den oväntade faran. 

Annons