Annons

Bilder från Italien efter coronavirusets effekter förbryllar: ''Aldrig sett något liknande''

Annons

På grund av coronaviruset har hela Italien satts i karantän - och trots den förfärliga situationen, har det haft positiva effekter för naturen.

Föroreningarna har minskat, himlen är klarare och vattnen renare.

En stad där det verkligen har märkts är i Venedig, den vackra italienska staden dit turister från hela världen reser varje dag.

Stadens kanaler står nämligen stilla till följd av att landet befinner sig i karantän. Tack vare att inga större mängder turister befinner sig i staden, och inga båtar tar sig fram genom stadens vattendrag, har vattnet kommit att bli kristallklart.

Djurlivet har återvänt till Venedig – och vattnet är så klart att man kan se botten av kanalen.

Utöver Venedig vittnar invånare om att man skymtat delfiner i staden Cagliari efter att turistbåtar slutat köra i området. Även ankor ska för ovanlighetens skull ha skymtats kring fontäner i det annars så turisttäta Rom.

”Så fort mänskligheten låser in sig återvänder naturen”, skriver en invånare från Venedig i en grupp på Facebook.

En Twitter-användare gjorde liknande observationer och hävdade att det var första gången det har varit (synligt) rent på 60 år och lockat allt från fisk till ankor.


”Aldrig sett något liknande”

Under en av alla bilder på kanalen skriver en invånare:

”Otroliga bilder. Naturen tar tillbaka sin plats”.

”Du kan se kanalens botten. Jag har aldrig sett något liknande förut”, skriver en annan.

För italienarna och Venedigborna har kanalen blivit ett ljus i mörkret.

”Det här viruset tog med sig något… vackert”, skriver en person på Facebook.


Denna förändring handlar inte riktigt om att vattnet blivit renare, som det ser ut, utan handlar om att kanalen får ligga still utan rörelse från alla turistbåtar - vilket även har gjort att djur vågar sig fram. Luften däremot, har blivit betydligt renare sedan turister slutat fylla staden.

En blir verkligen förbryllad av dessa fantastiska bilder. På så kort tid kan naturen få komma fram! Ta själv en titt på bilderna i spelaren här nedan, det är verkligen vackert!

Annons