Annons

Claudias ord om att föräldrar måste ta ansvar för sina barns uppfostran hyllas nu av tusentals.

Annons

Efter att ha spenderat en dag i dotterns klassrum fick Claudia Crowley Sörensson nog, och blev så upprörd att hon bestämde sig för att skriva ett långt inlägg på sin Facebook-sida. Där uppmuntrar hon föräldrar till att ta ett större ansvar för sina barn. Inlägget har delats av tusentals människor.


Här är Claudias inlägg:

Jag har varit med i vår dotters klass idag. Det var 3 personal i klassrummet. Det var gott om vuxna på rasten. Vid första rasten är det flera slagsmål men det är också vuxna framme på ett ögonblick som tar tag i situationerna. Men barnen nonchalerar de vuxna, barnen har ingen respekt för de vuxna. Det språket jag hör mellan barnen är fruktansvärt. Jag ser en elev så ledsen och rädd efter att ha blivit slagen att den skakar.

På lektionen pratar alla i mun på varandra, de vuxna säger ifrån ordentligt att man ska räcka upp handen och vänta på sin tur, men det bara fortsätter. Det utbryter ett slagsmål i klassrummet efter lunch. Jag ser under dagen skolpersonal som får ta emot slag. Detta är våra barn och våra pedagogers arbetsmiljö, varje dag. Jag är så imponerad av de lärarna som jag såg idag, de gör verkligen sitt bästa. Vi föräldrar kan inte kräva att det ska finns en vuxen på VARJE barn. Det finns barn med speciella behov som behöver elevassistenter men det var många, många barn som betedde sig illa.

Jag är så fruktansvärt besviken på eleverna. Många är så otroligt respektlösa, de är våldsamma och kränkande emot sina skolkamrater och skolpersonalen.

Detta tycker inte jag vi ska skylla på skolan. 3 lärare i ett klassrum, vi kan knappast skylla på att det behövs mer personal, problemet var att det inte fanns någon respekt över huvudtaget och språket är kränkande och snuskigt.


Detta är föräldrarkritik, det är vårt ansvar att uppfostra våra barn, det är vår uppgift att lära dem respekt och INTE skolans. Det jag såg idag är brist på uppfostran och lärare som brinner för sina elever men jag undrar hur mycket skit de kan ta innan den lågan slocknar. Skolan har saker de kan förbättra men det är dags för oss föräldrar att ta vårt ansvar också."

Claudia postade inlägget på Facebook och på bara en knapp vecka har det delats av över 3600 personer.

På sin blogg skriver hon bland annat att ”Detta har blivit mycket större och spritt sig mycket längre än vad jag var förberedd på. Jag vill tacka er alla för att ni valt att dela mina ord och jag ser att det är många fler än jag som upplever detta som ett problem i samhället bland föräldrar och barn.”

Om du håller med Claudia får du gärna dela detta vidare så att fler kan läsa hennes ord.

Annons