Annons

Forskare: Du har bajsat fel hela ditt liv!

Annons

Vem visste att det kan vara farligt att sitta på toaletten? I hennes bästsäljande bok ”Charming Bowels” berättar den tyska mikrobiologen Giulia Enders hur man ska gå på toaletten.

I boken förklarar Giulia Enders att vi borde huka och inte sitta på toaletten.

När vi hukar bajsar vi mer effektivt eftersom kroppen inte är designad att ”öppna luckan” helt när vi sitter eller står upp. Enders berättar att det finns ett flertal studier som visar att det är bättre att huka.

Hon berättar också för The Guardian att ”1.2 miljarder människor runt om i världen som hukar under tiden de går på toaletten har nästan inga problem med divertikulos och färre problem med hemorrojder. Vi i västvärlden däremot trycker ut våra magar tills det kommer ut ur vår ända.”

Vilken underbar berättelse men hur löser man problemet? Enligt Giulia Enders så förändrar man sin sittposition. Att sätta en liten pall framför toalettstolen kan enligt henne underlätta mycket.

Här är bilden som sammanfattar allt vi gör fel i västvärlden:

Viralking How To Not Squat

Själva syftet med den hukande positionen är att tarmen får en rakare vinkel vilket gör att det blir betydligt lättare att tömma tarmen. När vi sitter på moderna toaletter försämras vinkeln och avföring stannar kvar då vi sitter i 90 graders vinkel.

Mikrobiologen Enders förklarar också till att vissa tarmsjukdomar och till exempel hemorrojder är betydligt vanligare i västvärlden än på andra platser i världen där man sitter på huk som t.ex. Asien.

Viralking pall för naturligare position

Giulia Enders tipsar oss att sätta en liten pall på golvet framför toaletten:

Man ska inte huka sig på toa då den kan gå sönder! En sån här pall är mycket bättre att använda och den avlastar toalettstolen så du kan göra nummer två säkert.

Skarmavbild-2015-10-19-kl.-10.04.10-976x1024

Dela gärna artikeln med dina vänner så att budskapet når ut till mer människor så de slipper få problem med mage och tarmar

Annons