Annons

Kunden lämnade dålig recension på TripAdvisor, då skriver restaurangägaren ett svidande svar.

Annons

Bennets Cafe & Bistro i North Yorkshire, Storbritannien, är av allt att döma en populär plats. Med 651 "utmärkt" betyg på Tripadvisor, är restaurangen rankad 16 av 676 restauranger i staden.

Men en kund som skulle ta en eftermiddagsfika med några kompisar var väldigt missnöjd med sin upplevelse på kaféet. 

Hon skrev en negativ recension på reseforumet TripAdvisor och fick en oväntad svar från restaurangens ägare. 

Läs den nedan:


”Det här stället är verkligen fruktansvärt. Jag gick för att ta en eftermiddagste med några vänner och jag hade en begränsad budget. Jag beställde en kopp varmt vatten med en citronskiva som för det första inte serverades samtidigt som mina vänners kakor och dryck. Sedan fick jag betala 22 kr för det varma vattnet och en tunn skiva citron.

När jag frågade varför jag var tvungen att betala så mycket för lite vatten svarade servitören spydigt: ‘Tja, vet du vad en citron kostar?’ Ja, den kostar definitivt inte 22 kr. Sedan fortsatte han att felaktigt informera mig om att en ‘tekanna’ (som jag fick betala för) kostar lika mycket som en citron. Bara för att visa hur löjligt detta är, beställde min kompis en bit chokladkaka som kostade 21 kr.

Förskräckligt ställe, skulle absolut inte rekommendera. Och den fräcke servitören som serverade mig borde bli sparkad. Jag kommer inte gå tillbaka, och kommer säga åt vänner och familj att inte gå dit.”

En vecka senare, skrev kaféets ägare, Mike Fisher tillbaka ett svar som har hyllats över hela världen.

”Jag ber om ursäkt för att du kände dig lurad och jag ska försöka förklara varför du inte blev det. Du gick in i kaféet och servitören följde dig till ett bord, gav dig en meny, väntade lite och tog sedan din beställning.

Han skrev in det i kassasystemet, hämtade en mugg, ett fat och en sked och bar in dem till köket. Där valde han en kniv, en skärbräda, tog en citron från kylen, skar av en skiva och la i muggen. Sedan återvände han till matsalen, hällde upp varmvatten och bar muggen till ditt bord.

När du skulle gå därifrån skrev han ut din nota, lämnade den till dig, tog betalt med ditt kreditkort och slog in allt i kassan. Efter du hade gått dukade han bort din mugg, fat och sked, tog dem in till köket, diskade och torkade dem, tillsammans med skärbrädan och kniven, och lade undan citronen.

Sedan återvände han till matsalen och ställde in muggen, fatet och skeden igen, torkade av ditt bord, la dit en ny meny och väntade på nästa kund. Det är åtminstone 2-3 minuters jobb för servitören.

De allmänna omkostnaderna för företaget, dvs. hyra, affärspriser, el, bankkostnader osv. blir 300 kr per timme vi har öppet. Jag betalar mina kollegor en anständig levnadslön, och efter vi räknat in semesterkostnader, nationell försäkring och icke-produktiv tid före och efter stängning, kostar servitören som serverade dig 140 kr i timmen.

Därför är den sammanlagda kostnaden 450 kr i timmen, eller 7,56 kr i minuten, vilket innebär att kostnaden för att ge dig 2-3 minuter service var mellan 15-22 kr. Sedan lägger staten till moms på 20%, vilket höjer kostnaden av den där muggen med frukt mellan 18-27 kr, oavsett om du tog en tepåse som kostade mig 2 kr, eller en skiva citron som kostade 5 kr.

Jag måste betala mina leverantörer, annars kommer verksamheten inte finnas tillgänglig för andra människor som vill använda dem i framtiden. Jag accepterar att det får priset av en kopp te i centrum att se dyr ut jämfört med de du gör hemma, men tyvärr är det livets hårda verklighet.

Det är faktiskt verksamheten som kostar pengar, mer än ingredienserna. Kanske var fräckheten du uppfattade från vår sida triggad av respektlösheten som jag uppfattade från din sida, av ditt antagande att du kunde använda vår verksamhet och få service gratis.”

Annons