Kvinnan publicerar bild på henne och hästen på Facebook - då upptäcks detaljen som avslöjar djurplågeriet - ViralKing.se

Kvinnan publicerar bild på henne och hästen på Facebook - då upptäcks detaljen som avslöjar djurplågeriet

Vissa människor kommer jag aldrig förstå mig på. En kvinna från England äger en häst som heter Thor. Tyvärr har kvinnan ingen aning om hur man ska ta hand om en häst - eller så visste hon och gjorde ett riktigt dåligt jobb. Charlotte McPherson, 22, tog Thor, en 10-årig häst, till en hästevent i mars.

Hästälskare såg Thor och visste att något inte var rätt. McPherson försökte dölja hans tillstånd genom att täcka hans bakre ände med en filt. Men folk kunde se igenom allt och insåg att Thor var svag och väldigt undernärd, The Telegraph.

När misstankarna började på sociala medier tittade RSPCA-inspektören Suzi Smith på bilderna. Alla var chockade över att se Thorens verkliga tillstånd.

– Thor såg otroligt tunn ut och det var väldigt mycket ben som stack ut på hans kropp. Han var uppenbarligen sjuk och efter att en veterinär hade undersökt hans kropp bedömde han hästens kondition till en nolla på en femgradig skala, säger RSPCA:s inspektör Suzi Smith till The Telegraph.

Ärendet togs till domstolen där den 22-åriga kvinnan åtalades. Hon dömdes till 160 timmars samhällstjänst, drygt 4000 kronor i böter, samt så fick hon ett förbud att ha en häst på tio år. 

Thor blev snabbt omhändertagen och fick rehabilitera sig på ett djurskyddshem. Han är fri från allt det plågsamma beteendet och han kan äntligen löpa fritt och känna glädje igen!

Det är svårt att förstå hur människor kan försumma djur. Men nu har Thor äntligen ett bra liv igen – det har han verkligen förtjänat! Dela vidare detta för att visa att djurplågeri aldrig är okej!

Dela på Facebook