Annons

Lär ditt barn att sluta avbryta när du pratar i ett enkelt steg

Annons

"När mina barn vill berätta något till mig kommer de direkt fram till mig och berättar vad de tänker på, oavsett om jag redan talar med någon annan.

Jo, de brukade. Det var innan jag såg denna geniala metod.

Jag satt och pratade med en väninna en dag när hennes 3-åring kom fram och ville berätta någonting för henne. Istället för att avbryta så lade han sin han på hennes handled och väntade. Min väninna placerade sin hand över hans för att bekräfta honom medan vi pratade.

När hon hade avslutat det hon berättade för mig så vände hon sig till honom. Jag häpnade! Så enkelt. Så vänligt. Så mycket respekt för både barnet och föräldern.

Hennes son behövde bara vänta ett par sekunder så att min väninna kunde avsluta sin mening. Sen gav hon honom sin fulla uppmärksamhet.

Jag och min man började använda oss av den här metoden på en gång. Vi förklarade för våra barn att om de vill säga något när någon annan redan pratar, så ska de lägga sin hand på vår handled och vänta.

Det krävdes lite övning och ett par lätta knackningar på våra handleder som försiktiga påminnelser, men snart hade barnen lärt sig att inte avbryta.

Jag behövde inte längre säga ”vänta” eller ”var snäll och avbryt inte”. Bara en enkel gest – en liten beröring på handleden. Det är allt.

Ge det ett försök. Det fungerar!"

Se klippet nedan:

Källa: aneverydaystory

Annons