Annons

Makens starka hyllning till Terese Alvén efter tragiska dödsbeskedet: Detta skriver han

Annons

Terese Alvén somnade in under natten till tisdagen.

Nu sörjer vännerna den 37-åriga tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern. 

– Spring på de vackra stigarna som jag hoppas finns i evigheten och flyg med änglarna, skriver vännen Elaine Eksvärd på Instagram.

Samtidigt skriver maken Glenn Boström ett långt inlägg på Facebook om sorgen.

När Therese och maken Glenn Boström blev gravida i november förra året upptäcktes en cysta som hade växt sig stor på den högra äggstocken. 

Läkarna opererade bort cystan och graviditeten fortskred, men i vecka 20 blev det hela komplicerat. Det visade sig att cystan var en borderlinetumör, skriver Expressen.

– Vi tog beslutet att avbryta graviditeten. Det var väldigt tufft, men vi tog oss igenom det, sa Glenn Boström då till tidningen.


Men redan i mars fick hon ont igen – och i lördags tog hon beslutet att vara sövd sin sista tid i livet.

– Jag har svårt att hitta ord. Det finns massvis av ord man kan tänka sig, men det finns inga som gör min sorg rättvisa, säger Glenn.

Somnade in

Under natten till tisdag somnade Terese in, 37 år gammal.

– Inga ord gör känslan rättvisa. Även om utgången varit väntad och Terese valt att förbereda sig på det värsta så dämpar det inte smärtan, säger han enligt Aftonbladet.


Terese Alvéns make skriver om sorgen

I ett Facebook-inlägg skriver Tereses make Glenn Boström om sorgen. Han ber folk att tänka på Cancerfonden och insamlingen ”Spring för Terese”.

”Vi måste besegra den här hemska sjukdomen”, skriver han.

Glenn Boström skriver att Terese aldrig fick någon ärlig chans i kampen mot sjukdomen.

”Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över.”

”Ord kan fortfarande inte beskriva våra känslor för vad Terese och hennes familj och vänner gått igenom.”

Han vill också vända sig till alla vänner och följare som skickat stöd till familjen i denna svåra tid – och skickar en uppmaning till alla:

”Vi är väldigt tacksamma för den värme och kärlek ni skickat och förmedlat i olika sammanhang. Att Tess berörde många personer visste vi redan, men att hon betytt så här mycket var överväldigande. Fortsätt dela och fortsätt sprida Tess budskap om rörelse och glädje. Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen.”

Familjen ber nu om respekt.

”Nu ber vi om samma respekt som ni visat tidigare till hennes familj, så vi får sörja i ro”, skriver maken.

Therese fick bara 37 år på jorden, men förhoppningsvis finns hon på en bättre, smärtfri plats nu.

Vila i frid, Therese.

Annons