Mamman lade en handske på nyfödda sonen – nästa dag upptäcker läkarna det fantastiska - ViralKing.se

Mamman lade en handske på nyfödda sonen – nästa dag upptäcker läkarna det fantastiska

Yamile Jackson födde år 2001 en son, Zachary. Men på grund av oväntade komplikationer kom den lille pojken till världen 3 månader för tidigt.

Han vägde knappt ett kilo, och var tvungen att spendera 155 dagar på en neonatal intensivvårdsavdelning. Mamma Yamile satt vid sin sons sida varje dag, och avskydde att lämna honom ensam på natten.

bab

Förutom att hon var nybliven mamma så jobbade också Yamile Jackson som läkare. Hon började fundera över hur hon kunde få sonen att känna hennes närvaro trots att hon inte var där.

När hon stod hemma och diskade, drogs blicken till ett par diskhandskar. Det var då hon kom på en lysande idé.

bab2

Men diskhandskarna som hade på sig den där dagen fick henne att tänka några varv extra. Nästa dag fyllde hon en mjuk tyghandske med linfrön, och tog ned till intensivvårdsavdelningen. Yamile höll i handsken hela dagen, och när det var dags att gå hem la hon försiktigt handsken intill honom.

Den var både behagligt varm och hade dessutom antagit mammans hennes doft, så sonen skulle kunna känna att hon fanns nära hela natten.

bab3

När hon återvände till sjukhuset dagen därpå blev hon förvånad över hur väl sjuksköterskorna säger att handsken har fungerat.

De berättade att handsken fungerat väldigt bra, pojkens hjärtslag och andning hade varit mycket jämnare jämfört med nätterna innan.

Zachary hade också sovit hela natten, utan att vakna en enda gång.

bab4

Yamile döpte sin nya uppfinning till ”Zaky” och därefter sov sonen med den varje natt. 

När det var dags för Zachary att åka hem, undrade sjuksköterskorna om det skulle vara möjligt att få tag i fler handskar, så att de kunde testa denna metod på fler för tidigt födda barn på avdelningen. 

bab5

Yamile var genast med på tåget, och tillverkade 100 handskar i olika material. Det blev snabbt en succé. Sjukhuspersonalen såg att Yamiles uppfinning fungerade, handskarna hade faktiskt en lugnande effekt på barnen.

I takt med att förfrågningarna ökade, grundade Yamile sitt egna företag: Nurtured by Design.

bab6

De positiva effekterna bevisades också i en studie: Barn som sover med doften av föräldrarna och känslan av en omtänksam hand är tystare, tar upp mer syre och lider av betydligt färre komplikationer.

bab7

Idag mår Zachary och Yamile bra! Tack vare denna lilla, för tidigt födda pojke, och en väldigt smart mamma, kan en handske hjälpa tusentals barn precis som honom!

bab8

Dela på Facebook