Annons

Mathias hund Chloe förgiftades på promenaden – nu vill han varna andra för okända faran

Annons

Mitt under promenaden med hunden Chloe hände det otänkbara. Hon började dregla, morra och var okontaktbar. Nu är Mathias Rei övertygad om att hon blivit förgiftad – och vill därför varna andra hundägare.


När man är ute och går med sin hund tror man självklart att den omgivning som man lugnt promenerar kring är helt ofarligt.

Men för Mathias som är bosatt i Tuve i Göteborg, berättar för Aftonbladet hur promenaden med hans hund Chloe, blev något han sent kommer att glömma.

Redan vid första trädet som hon nosade kring, började Chloe plötsligt uppträda märkligt.

– Vi hann bara gå några meter innan hon började nysa och andas konstigt. Det såg ut som hon fått något i nosen. Hon började använda tassarna för att bli av med det. När jag kom närmre såg jag hur det droppade dregel från hennes mun. Hon var helt vilsen, säger Mathias Rei till Aftonbladet.


Till slut blev Chloe helt okontaktbar och Mathias tog upp Chloe i lägenheten och ringde en veterinär via videosamtal och förklarade allt.

– Jag förklarade allt och visade upp Chloe. De sa med en gång att det var en förgiftning, att alla symptom tydde på det. Då blev jag väldigt orolig, säger Mathias Rei.

Han fick rådet att torka hunden kring munnen i fall något satt kvar. Därefter satt han med Chloe i någon timme tills hon hade hämtat sig. Lyckligtvis piggnade hon till.

Liknande fall i området

Nu vill han varna andra hundägare.

Bostadsrättsföreningen Tuvehus 6 skriver på sin hemsida att en hund har dött och att flera har insjuknat efter att gift blivit utplacerat i området, skriver Aftonbladet.

– Det är hemskt. Det är viktigt att man håller extra koll på sina hundar nu. Det är nog bra om man läser på om förgiftning och olika symptom. Som tur var gick det bra för Chloe, men man vet ju aldrig, säger Mathias Rei till tidningen.

Dela vidare den viktiga varningen så fler hundägare kan vara på sin vakt!

Annons