Annons

Skolan renoverade klassrummen och byggarna hittade en chockerande 100-årig hemlighet!

Annons

När byggare påbörjade renoveringen av fyra klassrum på Emerson High School i Oklahoma City, USA visste de att det skulle förbättra skolmiljön, men de trodde aldrig det skulle skapa lokalhistoria.

sta1

Klassrummen skulle uppgraderas med nya whiteboards och smartboards, så arbetarna började med att avlägsna de gamla svarta tavlorna. Men när de lossade hörnen på tavlorna gjorde de en otrolig upptäckt.

sta2

Bakom de svarta tavlorna fanns en till uppsättning tavlor – som inte hade rörts på nästan 100 år. Eftersom de skyddats i väggen bevarades den skrift som fanns på tavlorna, och man skulle kunna tro att de gjorts dagen innan.

sta3

En multiplikationstabell ger inblick i hur läroplanen och undervisningsmetoderna såg ut 1917, metoder som troligtvis avfärdats eller glömts bort med tidens gång. ”Jag har aldrig sett den metoden i hela mitt liv,” sade skolans rektor Sherry Kishore i en intervju angående multiplikationshjulet på tavlan.

sta4

Men skoltjänstemän i staden chockas inte bara av det som står skrivet på tavlorna, utan hur det är skrivet. Handstilen som lärdes ut är till stor del en förlorad konst i dagens samhälle. På tavlan står det: ”Jag ger mitt huvud, mitt hjärta och mitt liv till min Gud och en oupplöslig nation med rättvisa för alla.”

sta5

Även om inlärningsmetoderna är obekanta för yngre människor, så känner äldre generationer igen dem. Rektorn Sherry visade tavlorna för sin 85-årige mamma och berättar hur hon reagerade i en intervju: ”Hon bara stod där och grät. Hon sa att det var precis så hennes klassrum såg ut när hon gick i skolan.”

sta6

sta7

Två datum hittades på tavlorna och dateras till 13 år innan Sherrys mamma föddes: 30 november 1917 och 4 december 1917.

sta8

Det är svårt att avgöra vilka teckningar som ritades av lärarna och vilka som ritades av eleverna.

sta9

Skolan byggdes 1895 och har gått igenom flera renoveringar och uppgraderingar genom åren, men inget liknande har någonsin upptäckts.

sta10

Tavlorna är ett extraordinärt fynd som låter oss kika igenom en liten öppning till en tid för länge sedan.

sta11

Vem visste att lite klotter på en griffeltavla kunde bli en ovärderlig skatt i framtiden? Nu gör staden sitt bästa för att bevara de vackra tavlorna.

sta12

Det är fantastiskt att se fynden; det känns nästan som att resa i en tidsmaskin. Nu hoppas vi de bevaras så att fler generationer får uppleva dem i framtiden.

Dela gärna detta med dina vänner så de också får uppleva de fascinerande tavlorna!

Annons