Annons

Sonen kämpar för sitt liv och kan inte andas – mamma Saras kraftfulla vädjan: ''Sluta med…''

Annons

Coronaviruspandemin har pågått i snart tre månader, även om antalet smittade i Sverige började öka kraftigt först för ett par veckor sedan.

Men tyvärr finns det många som inte tar situationen på största allvar.

En mamma och vårdarbetare från amerikanska Montgomery, Pennsylvania, vädjar nu till föräldrar att ta coronaviruset på allvar – sedan hennes son kan ha blivit utsatt för viruset.

I flera inlägg på Facebook beskriver den förkrossade mamman Sara Hernandez en hemsk situation, där hennes stackars son kämpar för att andas men inte kan testas för viruset eftersom hans symptom ”inte möter kriterierna”.


”Vad som har varit obehagliga rubriker på nyheterna fram till nu har förvandlats till min egen personliga mardröm.

När jag ringde akuten angående Cayden och berättade för dem att vi hade ett eventuellt smittofall av Covid-19, att han var i andnöd och att jag bara ville förvarna dem om att vi var på väg, så fick jag instruktioner från sjuksköterskan om att INTE komma in till akuten. Hon sa till mig att ringa Folkhälsomyndigheten och kanske kunde de skicka en ambulans till vårt hem för att titta till honom.

(Lyssna, jag behandlar sjuka bebisar på akuten hela tiden. Jag tar inte in min egen son om han verkligen inte behöver behandling! I synnerhet inte nu!) Har någon försökt få kontakt med Folkhälsomyndigheten på senaste tiden? Jag ringde dem igår och väntade i kö i TVÅ TIMMAR för att till sist få prata med någon som INTE var läkare. De kunde bara ge mig instruktioner för gällande rekommendationer.

ALLT MEDAN MITT BARN KÄMPADE FÖR ATT ANDAS.”


Sonen, Cayden, kan ha smittats av Covid-19, men det kan även vara en ”vanlig” influensa, skriver hon i sitt inlägg.

”Vi har ett potentiellt smittofall av Covid-19 och även om han har testats positivt för influensa, så är det inte omöjligt att ha ett annat virus – och bilateral lunginflammation har varit en vanlig radiologisk upptäckt vid Covid-19. Du tar inte risker med sjuka små barn!

Det här är bara början och det kunde utan tvekan ha varit ditt barn. Även om han inte har drabbats av Covid-19, så påverkar det hans tillgång till vård dramatiskt! VI ÄR INTE REDO.”


Gör en uppdatering

I en kommentar till sitt originalinlägg, har Sara publicerat en uppdatering:

”Uppdatering: Ett annat sjukhus har också vägrat transportering på grund av hans potentiella Covid-19-smitta. De accepterar bara patienter till pediatriken med Covid-19-risk om de är i KRITISKT tillstånd.

Det här handlar inte bara om mig eller min familj, det här handlar om dig.

Det här är ansiktet på en kvinna som har åldrats tio år på de senaste 15 timmarna.

Det här är ansiktet på en vårdarbetare som går till jobbet varje dag med ökad risk att exponeras för sjukdomar för att ta hand om dig och dina barn/föräldrar/vänner.

Det här är ansiktet på en mamma vars barn inte kan få vård eftersom det är låg risk för Covid-19-kontakt. Ansiktet på en mamma som inte tillåts vara med sitt barn på akutmottagningen eftersom hon själv är extremt dålig, svag, har feber och potentiellt kan smitta andra.

Uppmaning till alla där ute

Det här är ansiktet på en medmänniska som BER DIG att sluta ha födelsedagskalas, sluta med lekträffar, SLUTA RESA!

Medan ni alla är irriterade över de tillfälliga olägenheterna och skämtar om hur jobbigt det är att vara hemma med era barn för vem vet hur länge, så KAN JAG INTE TRÄFFA MITT BARN EFTERSOM HAN ÄR VÄLDIGT SJUK.

Mitt barn får inte vården han behöver eftersom folk är RÄDDA och INTE FÖRBEREDDA. Vanligtvis, hade det varit en snabb intagning för 12 timmar sedan på det första sjukhuset vi besökte.

DET. HÄR. ÄR. INTE. VANLIGA. TIDER.

SNÄLLA sprid ordet. Vi har inte nog med tester.

Vi har inte nog med utrustning.

Vi har inte nog med TID.

Det är HÄR.

Saras ord träffar verkligen rakt i hjärtat. Så, nu lyssnar vi på henne. Sprid hennes ord. Tänk på varandra och ta hand om er.

Annons