Annons

Svenska sjukvårdens livsviktiga vädjan: ''Vi går till jobbet för er, ni stannar hemma för oss!''

Annons

Runt om i hela världen arbetar vårdpersonal dag och natt för att ta hand om smittade av Coronaviruset. Det finns en del saker som vi privatpersoner kan göra för att minska spridningen och en av dem är att stanna hemma. Något som sjuksköterskorna i Stockholm trycker mycket på.

Två sjuksköterskor från Danderyds sjukhus har de en livsviktig vädjan till allmänheten.

De har publicerat en bild på Instagram med ett tydligt budskap.

”Vi behöver alla hjälpas åt”

Utöver bilden skriver akutpersonalen också en lång text om varför det är viktigt att spridningen av coronaviruset saktas ned.

”Så länge Coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället behöver vi alla hjälpas åt för att minska spridningen. Om vi lyckas att sakta ner spridningen kommer vi inom sjukvården i större utsträckning hinna ta hand om alla som verkligen behöver vår hjälp. Om alla i en riskgrupp blir sjuka samtidigt kommer vården helt enkelt inte att mäkta med detta. Inte på akuten. Inte på vårdavdelningar. Inte på intensiven.

”Tillsammans kan vi sakta ner spridningen i samhället genom att stanna hemma så mycket det går. Undvik sammankomster som går att undvika. Var lite introvert och håll dig hemma. Det påverkar mer än ni kan ana!”, skriver akutpersonalen på Danderyds sjukhus i Instagram-inlägget.

Det fungerar inte om bara några få tar sitt ansvar. För att stoppa spridningen av coronaviruset måste ALLA agera, visa hänsyn och ta sitt ansvar.

Snälla DELA den svenska sjukvårdens uppmaning så att alla där ute inser vikten av detta!

Annons