Annons

Vet du varför du bör lägga ett mynt i frysen när du åker på semester? Genialt!

Annons

Det finns ofta många saker man måste tänka på innan man lämnar sitt hus under en längre tid. Till exempel när du åker på semester. Växter ska vattnas, brevlådor ska tömmas, etc.

Alla dessa saker är välkända för de flesta. Men det är kanske ett område som man vanligtvis inte tänker på. För dem av oss som är bra på att köpa när det är erbjudanden så är ofta frysen full av diverse godsaker. Men vad händer om strömmen går i ditt hus när du är borta? Ja, all den här maten tinar. Och om strömmen är tillbaka innan du har kommit hem, så vet du faktiskt inte om du har haft strömavbrott.

Därför kan du inte heller veta om matvarorna i frysen har tinats, blivit förstörda och sedan frusit igen. Även om du vet att strömmen har varit borta under en kort period, så vet du inte om den var tillräckligt länge att maten har tinats.

Eller kan du? Det här tricket löser problemet!

Sheila Pulanco Russell har delat en metod på Facebook i samband med att orkanen Matthews svepte in över USA som nu delas av människor världen över.

Metoden är så enkel och genialt. Det enda du behöver veta om din mat har varit dålig är lite vatten, en kopp och ett mynt.

Så här skriver hon:

”Ställ en mugg med vatten i frysen. Låt vattnet frysa och lägg sedan ett mynt på toppen innan du lämnar det i frysen.

På så sätt kommer du, när du återvänder efter att ha varit evakuerad, kunna veta om din mat har blivit riktigt dålig och sedan frusit igen, eller om den har varit frusen hela tiden medan du varit borta.

Om myntet har fallit till botten av muggen så betyder det att all mat har tinat och att du borde kasta den. Men om mynten är antingen på toppen eller i mitten av muggen så kan dina matvaror fortfarande vara okej.

Det är också en bra idé att lämna det här i frysen hela tiden – så om du förlorar ström av någon anledning har du det här knepet att falla tillbaka på. Om du är osäker på din mat, kasta den bara. Huvudsaken är att allt är är säkert.”

like

Dela gärna vidare det fiffiga knepet till alla dina vänner!

Annons