Hon gräver ner gamla tepåsar i jorden - detta trick är perfekt till våren

Vi kommer aldrig mer slänga våra tepåsar.

Slänger du den gamla tepåsen direkt i papperskorgen, när du har druckit en kopp te? Kanske visste du det inte, men dina gamla tepåsar kan faktiskt användas till lite av varje.

Faithtap har samlat en mängd tips om hur du återvinner dina tepåsar- här kan du se en handfull av dem.

Te innehåller tannin, som sägs sänka pH värde i jorden. Ett lägre pH värde förhindrar svamp från att växa runt rötterna på växterna. Så när du planterar en ny planta i din trädgård, kan du prova att gräva ner en tepåse i jorden nära växtens rötter.

joredn2

Luktar dina skor surt eller äckligt av svett? Här är ett litet tips för dig. Prova att lägga en oanvänd tepåse i din sko och låt den vara. Torra tepåsar är utmärkta att använda till att absorbera lukt.

jore3

Om du lagar mat, med stark lukt, kan du tvätta händerna med en tepåse. Det är ungefär samma koncept som med de svettiga skorna- tepåsen absorberar lukten effektivt.

jo3

Tepåsar ska även vara bra att använda när man putsar speglar. Koka en eller två koppar med te, låt teet stå och svalna väl och grundligt. Doppa en trasa i teet och putsa spegeln med det.

spelg3

Här är ett litet tips för de varma sommardagarna. Om du har bränt dig solen, kan du ta en påse med svart te och skölja den i kallt vatten. Teet innehåller nämligen tannin, som ska hjälpa huden att bli bättre och verka svalkande på den brända huden.

svla

Tanniner i svart te kan också hjälpa mot svullna och påsar under ögonen. Nästa gång du dricker en kopp te, spara tepåsen och lägg den i en liten behållare och lägg i kylskåpet i ett par dagar.  När du väl känner att det är dags att göra något under påsarna under ögonen är det bara plocka fram tepåsarna från kylskåpet.

oage3

Dela gärna så att fler kan testa dessa knep!

Dela på Facebook