Annons

Jonna trotsar svenska vintern med iskalla bad - men titta nu när hon vänder sig om

Annons

För åtta år sedan tog bloggaren Jonna Jinton, 29, sitt pick och pack och flyttade 100 mil från Göteborg till Grundtjärn, en by med nio invånare strax utanför Örnsköldsvik. Där bor hon nu isolerat – och kan ägna sig åt det hon tycker allra mest om. Att skapa.

– Naturen är för mig det viktigaste jag har. Det är därifrån jag får all inspiration, sa Jonna till Expressen.

Jonna gjorde för en tid sedan stor succé när hon i ett klockrent klipp drev med den svenska våren – och nu har hon slagit till igen.

I slutet av oktober laddade hon upp en video på YouTube där hon förklarade hur hon förra året låg sjuk under den kallaste tiden, men inte tänker låta det hända den här vintern.

Nu vill hon utmana sig själv - och välkomna det svenska vädret med öppna armar och gör detta genom att bada i en sjö som redan börjat få ett lager is på sina ställen.

Hon var fast besluten med att inte hamna i samma mönster denna vintern. När hon kliver ner i det iskalla vattnet för första gången ser man hur hon får kämpa för att andas och kunna stå kvar. 

– Jag känner mig aldrig mer levande än när jag kliver ner i iskallt vatten och jag kan känna hur blodet strömmar genom min kropp och gör allt det kan för att hålla mig vid liv. I den här stunden är jag fullständigt närvarande, säger Jonna i klippet.

Se den vackra och inspirerande videon här nedanför!

Annons