Mamman och sonen dör i bilen medan pappan skottar snö utanför. Nu varnar polisen alla för den ”tysta mördaren”.

Det var efter den kraftiga snöstormen i USA som en familj i Passaic, New Jersey, i nordöstra USA skulle ta sig i väg med bilen, rapporterar NBC New York.

mamma122

Familjen skulle ut med bilen en kall vinterdag med ett tjock snötäcke på marken. För att barnen, som var 1 och 3 år gamla, skulle slippa kylan fick mamman sitta med dem i bilen medan pappan skottade bort snön kring bilen.

Vad ingen insåg var att bilens avgasrör var tilltäppt. Inom några minuter var mamman och den 1-åriga sonen död, och 3-åringen avled några dagar senare på sjukhuset.

bil3

Inom några veckor kommer stora delar av landet vara täckt snö, därför tycker jag det är absolut livsnödvändigt att alla hjälps åt att dela detta vidare så att fler får höra om den här "tysta mördaren".

Mellan 1999 och 2010 dog fler än 5.100 människor från oavsiktlig kolmonoxidförgiftning i USA, enligt CDC.

Kolmonoxid kallas ibland för den ”tysta mördaren” då den är färglös, luktlös, smaklös – och otroligt giftig.

– Du bör skotta bort snön från baksidan på bilen och sedan se till att avgasröret är fritt innan du ens startar bilen, säger Chris DiBella från räddningstjänsten till den lokala nyhetskanalen WABC.

Familjens pappa vill nu dela med sig av denna händelse till världen så att andra kan undvika detta - så hjälp oss sprida denna livsviktiga varning!


Dela på Facebook