Annons

Skådespelaren Alexander Karim ryter ifrån efter orden om Josefin Nilsson: '''Karriären kan gå åt helvete men...''

Annons

Efter att SVT släppte dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" om den bortgångna artisten Josefin Nilsson har sociala medier brakat loss. I dokumentären får vi lyssna till Josefins sanna historia med flera år av psykisk och fysisk misshandel av en man. 

Skådespelaren Alexander Karim skrev i helgen en debattartikel på Nyheter24 om "Ett öppet brev till Film, TV och Teaterbranschen" som väckte stor uppmärksamhet.

”Att den här mannen systematiskt och under flera år fick ta ut sina brister, sina tillkortakommanden, sin osäkerhet och sin ilska på en annan människa, så till den grad att hon till slut bara slutade leva. Gav upp. Släppte taget om ett liv hon verkar ha älskat så innerligt innan han kom in i bilden. Jag ser bilderna från Josefin i de tidiga tonåren och tänker på vart det hela skulle komma att sluta. Och jag tänker på min egen dotter. Även hon så full av glädje och livshunger. Och om någon hade släckt det ljuset. En otänkbar sorg”‚ skriver Alexander Karim i brevet enligt Nyheter24.

Alexander Karim: ”Nu får fanimej vara nog”

Han skriver vidare att det inte längre går att vara tyst. Det krävs åtgärder och en röst.

”Nej, nu får det vara nog. Jag känner att det är dags att ta ställning ordentligt. Det är dags att tacka nej. Så det gör jag nu. Till branschen. Ja, jag kommer att förlora pengar på det här. Det vet jag. Min karriär kanske går åt helvete men nu får fanimej vara nog”, skriver Alexander Karim enligt Nyheter24 och fortsätter:

”Jag tackar härmed nej till, filmer, tv-serier, pjäser och projekt med de gubbslem och skitstövlar som både jag och ni känner till men som vi av juridiska skäl inte kan nämna vid namn. Men vi vet vilka ni är”.

Hans viktiga budskap håller i skrivande stund på att spridas som en löpeld. Sprid detta också genom att gilla eller dela!

Annons