Annons

Därför ska du lägga 2 citronhalvor i ugnen – anledningen är mer genial än du tror

Annons

Även om det bästa alternativet att få lite frisk luft i ditt hem är att öppna fönstren är det inte alltid det bästa valet. Att öppna fönstren kan ofta skapa problem med flugor, myggor och andra insekter som inte kan vänta med att komma in i hemmet. 

Nu under sommaren är det många som har problem med bananflugor. Men det finns ett smart husmorstips som råder bot på problemet illa kvickt!

Allt som behövs för detta enkla, men effektiva, knep är en ugn och en citron. Och det första du ska göra, det är att dela citronen i två halvor.


Så här gör du:

1. Ta citronhalvorna och lägg dem i ugnen.

2. Låt luckan stå lite på glänt, men sätt inte på den.

3. Låt stå över natten.

4. När du vaknar på morgonen kommer du att se att insekterna lockats till doften av citronen, så stänger du luckan, och sätter på ugnen.

5. Låt den gå på svag värme i några minuter, öppna luckan, och torka ur. Klart! Nu har doften spridit sig i resten av huset, och krypen är borta!

Har du problem med insekter på andra platser i hemmet, kanske sovrummet, kan citron fungera bra även där. Skär ett par skivor och lägg på nattduksbordet så ska du se att de inte alls är lika intresserade av att vara där längre.

Dela gärna vidare detta knep med dina vänner på Facebook, så att de också får lära sig hur man snabbt kan bli kvitt irriterande bananflugor.

Annons