Annons

Sluta köpa ingefära! Såhär kan du odla obegränsat med ingefära hemma!

Annons

Ingefära är en utav de djärvaste, mest utsökta kryddor du kan laga mat med. Det är inte heller bara gott utan också fyllt med hälsofördelar. 

Ingefära kan till exempel användas för att bota illamående, det sägs att ingefära är den bästa naturliga medicinen mot sjösjuka och graviditetsrelaterat illamående. En del säger att det är minst lika effektivt som receptbelagda mediciner. 

Ingefära är också otroligt antiinflammatoriskt. Det är bland annat effektivt mot träningsvärk, kan också bidra till minskad ledvärk och stelhet för dem som lider utav artros. På tal om smärtlindring, har det också visat sig minska smärta under kvinnors menstruationscykler lika mycket som ibuprofen.

Med så många hälsofördelar är ingefära något som du absolut vill äta dagligen. Lyckligtvis så kan du använda det på många olika sätt. Det är perfekt för att brygga te, matlagning och för att göra naturläkemedel. Dessutom så kan du enkelt odla ett oändligt utbud utav det inomhus. 


För att göra detta måste du beställa ett frö från en katalog eller gå in på en blomsteraffär. Om du köper ditt frö i en livsmedelsbutik, så har ingefäran besprutats med tillväxthämmare, så även fast det kan fungera, så är chanserna väldigt låga. 


Du kommer att behöva bra dränering, mycket rik planteringsjord. När du väljer kruka så välj en som är bred och öppen, det är viktigt eftersom ingefärans rötter växer horisontellt. 

När du avklarat det ovan så är det bara dessa enkla 5 steg kvar:
1. Blötlägg ingefäran över natten.
2. Fyll din kruka med jord och placera ingefärans rötter med skotten pekandes uppåt. Täck rötterna med 4-5 cm jord. 
3. Vattna mycket.
4. Placera krukan på ett någorlunda varmt ställe som skuggas från solen.
5. Håll ingefäran fuktig med en sprayflaska. Det växer långsamt och det kommer ta någon vecka innan du ser resultat. 


Så enkelt får du ett obegränsat lager med ingefära hemma! Detta är perfekt att odla då det kräver så lite omtanke. DELA gärna detta med familj och vänner på Facebook!

Annons