20 tecken på att du har det bättre än du tror

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

qerjiof2ioj24cn24

1. Du betalade räkningarna den här månaden, och kanske hade lite extra att spendera på onödiga saker. Det spelar ingen roll hur mycket du hatade att betala dem, poängen är att du gjorde det och kunde lösa det.

2. Du ifrågasätter dig själv. Du tvivlar på ditt liv. Du känner dig miserabel vissa dagar. Detta betyder att du fortfarande är öppen för att växa. Detta betyder att du kan vara objektiv och självmedveten. De bästa människorna är dem som går hem när dagen är slut och tänker: ”eller... det kanske finns något annat sätt.”

3. Du har ett jobb. Oavsett hur många timmar det gäller och för vilken lön, så tjänar du pengar som hjälper dig att äta något, sova på något och ha på dig kläder varje dag. Det är inget misslyckande om det inte ser ut som du hade velat – du värderar ditt oberoende och tar ansvar för dig själv.

4. Du har tid att göra något du gillar. Även om det du gillar är att sitta på soffan, beställa mat och kolla på Netflix.

5. Du oroar dig inte över vart din nästa måltid kommer ifrån. Det finns mat i kylskåpet eller skafferiet, och du har tillräckligt för att faktiskt välja vad du vill äta.

6. Du kan äta för att du gillar det. Det handlar inte om ren överlevnad.

7. Du har en eller två riktigt nära vänner. Folk oroar sig över mängden med brukar till slut inse att antalet personer du kan kan räkna med i din grupp inte har något att göra med hur mycket du känner av intimitet, acceptans, samhörighet eller glädje. Allt vi vill ha är några nära personer som känner oss (och älskar oss) oavsett vad.

8. Du hade råd att åka tunnelbanan, dricka kaffe eller tanka bilen imorse. De minsta bekvämligheterna (eller ofta nödvändigheterna) är inte något du behöver välja bort.

9. Du är inte samma person du var för ett år sedan. Du lär dig och utvecklas, och kan identifiera på vilka sätt du har förändrats – på både bra och dåliga vis.

[adsenseCodeOne]

10. Du har tid och medel att göra saker som är över det absoluta minimum. Du har kanske varit på konsert någon gång under de senaste åren, du köper böcker åt dig själv, du kan ta en dagsresa till en grannstad om du vill – du behöver inte arbeta under dygnets alla timmar för att överleva.

11. Du har ett urval av kläder att välja bland. Du oroar dig inte över att inte ha en mössa eller vantar i en snöstorm, du har svala kläder för sommaren och något att ha på dig till ett bröllop. Du kan inte bara skydda och dekorera din kropp, utan du kan även göra det för flera olika omständigheter.

12. Du kan känna vad som inte är rätt i ditt liv. Det första och viktigaste steget är att bara vara medveten. Att kunna kommunicera med dig själv: ”någonting är fel, men jag vet inte vad som skulle kännas bättre än”.

13. Om du kunde prata med ditt yngre jag, så skulle du kunna säga: ”Vi gjorde det, vi fixade det, vi överlevde den där hemska saken”. Ofta tar folk med sig sina trauman från det förflutna in till deras nuvarande liv, och om du vill ha bevis på att vi bär med oss de vi var till de vi är, så behöver du bara se hur du skulle svara på att ditt inre barn skulle höra ”du kommer må bra” från personen de blev.

14. Du har ett eget utrymme. Det behöver inte vara ett hem eller en lägenhet (men det är toppen om det är det). Allt du behöver är ett rum, en hörna, ett skrivbord, där du kan skapa eller vila ifred:  där du kan styra vem som får vara en del av din konstiga lilla värld, och hur mycket de får det. Det är en liten del makt som får vi faktiskt kan utöva.

15. Du har förlorat relationer. Än viktigare än det faktum att du har haft de från första början är att du eller din tidigare partner har valt att dela på er. Du öppnade dig för möjligheten till något bättre där ute.

16. Du är intresserad av något. Oavsett om det handlar om att leva ett lyckligare liv, underhålla bättre relationer, läsa eller kolla på film, sex eller samhället eller jordens rotationsaxel – du har något som är intressant och du vill utforska det.

17. Du vet hur du tar hand om dig själv. Du vet hur många timmars sömn du behöver för att känna dig okej nästa dag, vem du ska vända dig till när du är ledsen, vad som är roligt att göra, vad du ska göra när du inte mår bra, etc.

18. Du jobbar mot ett mål. Även om du är utmattad och det känns som att det är långt borta, så har du en dröm, oavsett hur vag och formbar den är.

19. Men du är inte kompromisslöst inställd på något inför framtiden. Några av de lyckligaste och mest välanpassade människorna är de som kan göra vilken situation som helst idealiskt, som är för försjunken i ögonblicket för att planera och hänge sig ett specifikt resultat.

20. Du har gått igenom en del skit. Du kan se på de utmaningar du möter nu och jämföra dem med de du aldrig trodde att du ska fixa. Du kan försäkra dig själv med dina egna erfarenheter. Livet blev inte lättare, du blev smartare.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook