Åtta goda skäl: Därför bör du sova naken

Det är inte bara döds-sexigt att sova naken - det har också flera hälsofördelar.

Snart i sommarvärmen är det frestande att släppa mormorstrosorna, de stora t-shirtarna och nattsockarna och sova utan kläder på kroppen. Och det är bara en bra idé skriver cosmopolitan.com

Det finns nämligen många fördelar med att sova naken, bland annat:

siofjcvsd3

1. Det är enkelt

Det finns dock mycket mindre kläder du måste tvätta varje vecka eftersom du inte använder dem. Du behöver inte köpa pyjamas.

2. Det uppmuntrar dig att inte vara en dumsnut

När du bär pyjamas, kan pyjamas tiden krypa upp tidigare och tidigare. Vissa människor hamnar i den fruktansvärda vana att de ändrar dem så fort de kommer hem från jobbet eller skolan! Och då är du en av personerna som bär pyjamasbyxor och kommer inte lämna huset eftersom du redan tagit av dina arbetskläder. Sova naken innebär att du inte kan bli redo för sängen tills du faktiskt går till sängs - och tvingar dig att ha på dina fina kläder på till dess.

3. Ökar självkänsla

När du spenderar tid naken gör att du kommer känna dig mer bekväm med din kropp. När du är bekväm med din kropp, agerar du mer självsäkert som gör dig glad och ses som attraktivt av andra.

4. Stärker relationen

Det finns INGEN ersättning för hudkontakt - den levererar bra grejer, Oxytocin och binder dig. Kläder kommer i vägen för hudkontakt vilket är oförskämt, och hindrar dig från att dra nytta av Oxytocinet inklusive förhöjd lycka, lägre stress, minskat blodtryck, och mindre inflammation.

5. Mer sex

Det finns inget hinder mellan dig och din partner och idén (tillsammans med den extra visuella upplevelsen) leder till mer sex.

6. Du sover bättre

Det finns ingen obekväm pyjamas som trasslar sig så du vaknar, och utan extra fyllning av kläder, är du lite mindre varmare än du skulle vara annars, detta är bra för att somna och fortsätta sova - har du någonsin testat sova medan du är svettig? Det finns otaliga fördelar med att få bra kvalitet sömn och om du redan är i sängen för dessa timmar kan du lika med göra allt för att se till att du sover.

7. Din hud andas

Det är enda tillfället som din hud slipper vara instängd och din hud kan andas. Jag har hört flera personer med kropp akne berättat att sova naken har hjälp mycket. Det kan också hjälpa dina privata delar att "lufta", eftersom mer än någon annan kroppsdel är de i allmänhet i ett begränsat, varm miljö.

8. Det får dig att åldras långsammare

Den här kan vara ute där, men genom att ha på sig kläder på natten håller du din kroppstemperatur varmare, vilket förhindrar tillväxthormon för att släppas och arbete sin magi för att reparera din hud. Att vara kall på natten uppmuntrar detta, vilket leder till mindre rynkor.

Dela på Facebook