Annons

Här utmanar tävlingsinriktade poliser varandra –åker pulka på sina sköldar

Annons

Den norska polisen delade ett klipp där de tog en paus från sitt arbete och utmanade varandra i en tävling på liv eller död: Nämligen ett pulkrace.

Det finns många yrkeskårer i vårt samhälle som förtjänar mer beröm och uppskattning. Det går inte att nämna alla, då finns alltid risken att man missat någon – men de som jag direkt tänker på är polisen.

Man kan tro att allt ska vara på blodigt allvar för dem med tanke på hur deras arbetsuppgifter ofta ser ut, men även poliser kan bjuda på sig själva!

I ett sådant arbete är det viktigt att kunna slappna av ibland och lätta på spänningarna. Vilket är precis vad tolv norska polisen gjorde efter ett avslutat arbetspass.

”Polisens vardag är ofta präglad av allvar. Därför är det viktigt att lossa på slipsen ibland, koppla av och ha kul”, skriver de på sin Facebooksida där de har delat med sig av ett klipp som visar deras upptåg.

Det var polisen i stadsdelen Heimdal i Trondheim som utmanade sina kollegor vid Sentrum polistation i pulkaracet, för cirka en vecka sedan. Det råder viss osämja bland de deltagande och till norska NRK säger polisen Lena Aanense att det finns misstankar om fusk.

– Det finns misstankar om att ledningscentralen som bjöd in sig själva i tävlingen, och vann båda omgångarna, fuskade. Vi är osäkra på om de får vara med igen, säger polisen Lena Aanense till norska NRK och kollegan Ketil Stene tillägger:

– De kom ut med helt ny utrusning och de bästa sköldarna.

Klippet har spridits världen över och flera i kommentarsfältet på polisens Facebooksida skriver att de uppskattar polisens lekfullhet.

”Nu skrattade jag gott. Ha en bra dag”, skriver en person och ”Viktigt att ha barnasinnet kvar”‚ skriver en annan.

Se nu det härliga klippet här nedan!

Annons