Annons

Här är tricket som kan få dig att somna på 60 sekunder

Annons

Om du är en av många människor som har problem och har svårt att somna på natten så är det här något för dig Vårt råd är att prova andningstekniken 4-7-8 som är tänkt att hjälpa dig att somna på bara 60 sekunder! Är det inte fantastiskt?

Denna metod är uppfunnen av Dr Andrew Weil. Denna andningsmetod innefattar att du reglerar din andning till olika räkningar av 4, 7 och 8. Dess effektivitet beror på den intressanta delen att det låter syret fylla lungorna bättre och det lugnar dig.

Det är ett faktum att många människor idag har svårt att sova. Experter förklarar att anledningen till detta är dålig och ohälsosam mat sent på natten, alltför många ser på sina skärmar innan sängen och stressar. För vissa människor är det oerhört svårt att stänga ner sin hjärna och ge den en paus under natten.


Vad är metod 4, 7 och 8?

Detta är specifik metod som har utvecklats av en wellness utövare, Dr Andrew Weil. Dr Andrew studerar meditation, andning och hur det kan användas för att motverka stress. I själva verket är detta en mycket lätt och enkel teknik. Så här gör du: 

1. Andas ut kraftfullt genom munnen så det bildas ett "woosh"-ljud.

2. Stäng munnen och andas in tyst genom näsan samtidigt som du tyst räknar till fyra.

3. Håll andan samtidigt som du räknar till sju.

4. Andas ut kraftfullt.

5. Andas tyst in genom näsan samtidigt som du räknar till åtta.

6. Håll andan och räkna till sju. Andas sedan ut.

7. Upprepa steg 5 & 6 tre gånger.

De flesta av er skulle förmodligen vara skeptiska till detta, men du bör definitivt prova det eftersom att det verkligen fungerar!

Det är intressant att denna metod är bra för många andra saker, med undantag för att somna. När du är stressad, utsläpper de endokrina systemet adrenalin genom binjurarna. Det kommer att höja din puls och kan få dig att känna dig skakis och sjuk. Som dessutom kommer att få dig att andas snabbt och ytligt. Men, genom att använda dig av denna andningsmetod kan man motverka de fysiska effekterna av adrenalin och kroppen kommer att tvingas bromsa hjärtfrekvensen.

Det är viktigt att nämna att i början kan det kännas lite obehagligt. Men efter ett tag, kommer du faktiskt börja märka att din puls saktar och ditt sinne blir klart.

I videon nedan beskriver Dr Weill hur du går till väga. Det krävs lite övning och man bör ge det ett par veckor innan man bemästrar metoden helt, säger han. Men med tanke på alla positiva effekter kanske det ändå kan vara värt att testa?

Annons