Annons

Du kommer aldrig vilja duscha i varmvatten efter att du läst det här

Annons

Fram tills för ett par decennier sedan var varmduschar en lyx som bara en bråkdel av befolkningen kunde unna sig, men under årens lopp har det förändrats och idag har långt fler varmvatten i sina hem.

Därför har den utmärkta vanan med kallduschar gått förlorad, och därmed alla dess viktiga fördelar. De flesta kanske redan vet det, men att ta kallduschar kan utlösa specifika reaktioner i kroppen som både gagnar din hälsa och skönhet.

Vi vill dela med oss av några fördelar med att ta kalla duschar.

1. Stimulerar ditt immunsystem

En kall dusch får din kropp att reagera och stimulerar immunförsvaret för att göra det starkare. Då slåss din kropp bättre i kampen mot virus och infektioner.

2. Din hud ser friskare ut

Kallt vatten är väldigt fördelaktigt internt såväl som externt. När du tar en kall dusch bevarar din hud sin fasthet och elasticitet. Å andra sidan kan varmt vatten få din hud att bli lös och även torka ut den, vilket kan göra att rynkor dyker upp i förtid.


3. Förbättrar cirkulationen

För personer med cirkulationsproblem är kallt vatten en väldigt effektiv behandling eftersom det förbättrar blodcirkulationen och hjälper syre och näringsämnen att spridas i kroppen.

4. Förebygger åderbråck

Genom att förbättra cirkulationen och få blodkärlen att dra ihop sig kan kallt vatten förebygga att åderbråck bildas samt göra dem mindre synliga.

5. Tar bort blockeringar i organ

Genom att få blodkärl att dra ihop sig kan kalla duschar vara effektiva för att få bort blockeringar i interna organ, eftersom det hjälper gifter och orenheter att flöda mot porerna och släppas ut.


6. Lindrar stress

Att ta en kall dusch kan hjälpa till att minska stress och oro, men du bör vara försiktig eftersom det även kan orsaka raka motsatsen.

7. Väcker din kropp

Kallt vatten stimulerar kroppen, aktiverar den och gör den alert. Vi kan rekommendera att ta ett kallt bad för att starta dagen och bli av med trötthet, såväl som efter att ha tränat på morgonen.

8. Vätskedrivande effekt

Kallt vatten förbättrar kroppens rensande funktioner eftersom de lägre temperaturerna har en vätskedrivande effekt på din kropp, vilket förebygger att fettklumpar bildas. Hjälper till att bekämpa depression

9. Ökar fertilitet hos män

Kall vatten ökar även fertilitet hos män. Det ökar både testosteronnivåerna och mängden spermier.

Annons