Annons

Studie visar att barn som gör hemmasysslor blir mer framgångsrika

Annons

"Men hallå, varför ska JAG plocka ur diskmaskinen?" Har du hört det förut? Jo tack, städning är en av våra vanligaste strider hemma. Men nu berättar forskaren och författaren Julie Lythcott-Haims att barn som gör hemmasysslor helt enkelt blir mer framgångsrika.

En studie från 2017 visar att barn som städar sitt rum har större sannolikhet att bli framgångsrika vuxna. Enligt forskarna kommer detta att förbättra barnets chanser att lyckas längre fram i livet.


– Genom att låta dina barn hjälpa till hemma med att exempelvis ta ut soporna eller tvätta, inser de att de kommer att behöva jobba i livet för att vara en del av livet. Om barn inte tar hand om disken betyder det ofta att någon annan gör det åt dem. Det innebär att de både blir befriade från själva arbetet och från att lära sig att var och en måste arbeta för att bidra till förbättring, säger hon till Tech Insider.

Hon har gjort sin forskning baserat på en studie från Harvard, som också är en av de största studierna någonsin.

Hennes slutsats är att barn som får växa upp med att utföra sysslor hemma blir bättre anställda, som har färdigheten att samarbeta med kollegor, är mer empatiska och kan jobba självständigt.

Dessutom får ni vuxna lite avlastning – så ingen förlorar! Så sluta att ha dåligt samvete för att du låter barnen hjälpa till i hemmet, du gör både dem och dig en tjänst!

Annons