Annons

Ett glas av denna dryck kan få ALLVARLIGA konsekvenser. Och många drycker det varje dag!

Annons

Tar du en Cola light som en uppfriskande drink eftersom du vill undvika kalorier? Då ska du tänka två gånger!

Cola Light innehåller aspartam, ett sötningsmedel som (nästan) inte innehåller kalorier och är 200 gånger sötare än socker. Den används främst i läsk, men flera andra livsmedel innehåller detta sötningsmedel som ett alternativ till socker … Men aspartam är inte nödvändigtvis hälsosammare än socker. Denna studie kommer verkligen få dig att tänka två gånger innan du väljer Cola Light som ett alternativ när du är törstig.

coca

Forskare vid University of Lowa slog nämligen nyligen larm. Tydligen är aspartam mycket farligare än man tidigare trott för hälsan. I över 10 år, genom en långsiktig studie av 60.000 har forskare undersökt effekterna av ersättning för socker på hälsan – med häpnadsväckande resultat.

lo1

Studien har visat att de som dricker två Cola Light per dag ökar risken för hjärt-kärlsjukdom med upp till 30 procent. Dessutom har du en 50 procent högre risk att dö av en hjärtattack .

lo2

Men aspartam har även andra negativa effekter. Det kan öka risken för utveckling av depression. Vad många inte inser är att med depression ökar också sannolikheten för hjärtsjukdomar . Personer med depression har ofta beteenden som är skadliga för hjärtat. Dessa inkluderar överdriven alkoholkonsumtion, rökning och brist på motion.

Som om detta inte var illa nog, aspartam har också många andra negativa effekter på kroppen och psyket. Det kan utlösa eller främja följande sjukdomar:

Hyperaktivitet

Ångest

Alzheimers

Huvudvärk

Yrsel

Personlighetsförändringar

Aggression

Lupus

ALS

Fibromyalgi

Magsmärtor

Men det finns andra tester som inte bekräftar resultaten från USA. Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har regelbundet undersökt toxicitet i aspartam. År 2013 bekräftade de återigen säkerheten för aspartam.

Oavsett om du vill fortsätta dricka eller äta saker som innehåller sötningsmedlet aspartam är det upp till dig. Men som ni kan se är åsikterna delade. Vissa tror att det är säkert – andra tror att det är mycket skadligt.

Vad tycker du?

Annons