Annons

Tvåbarnsfar tvättar håret hos frisören - några dagar senare kämpar han för sitt liv på intensiven

Annons

Att gå till frisören är något man inte tänker på som något som kan vara farligt. Men 45-åriga Dave Tyler berättelse, säger något annat.

Dave Tyler var på väg till ett möte när han plötsligt kollapsade. Den högra sidan av kroppen var förlamad - och när han kom till sjukhuset med ambulans, fick han veta att han hade drabbats av en stroke.

Orsaken till stroken är både märkligt och tragiskt - och nu vill Dave varna andra, rapporterar Mirror. Det var nämligen när Dave var hos frisören Headmasters i Brighton som fick olyckan att inträffade.

Dave började med att tvätta håret hos frisören. Efter hans huvud böjdes bakåt i ett handfat hos frisören, fick han en blodpropp. En ven skadades och följden av detta var alltså en blodpropp som sedan blev en stroke.

Olyckan spred sig snabbt i media i England, och efter en rättegång fick 900 000 kronor i skadestånd av det välkända stylistbolaget.

Men Dave kan inte längre köra bil och har svårt med balansen på grund av stroken. Han lider av komplikationer och flera medicinska tillstånd, sex år efter händelsen.

Mirror skriver att Dave inte är ensam om att uppleva detta.. En annan kvinna i England upplevde exakt samma sak - och skadan fick namnet ”Beauty Salon Stroke Syndrome”.

Dave säger till Mirror att han försöker leva ett normalt liv, men att det inte är lätt. Han säger också att denna skada kan undvikas om du använder mjuka dukar eller handdukar.

- Salongerna måste se till att kuddar är tillgängliga, att kunderna erbjuds dem och att personalen känner till syndromet, säger han.

Läkare rekommenderar alla äldre att inte ha nacken välvd bakåt eller vriden mer än 15 grader.

Nästa gång du är hos frisören - tänk på detta! Dela gärna med dig av denna information med dina vänner.

Här är en nyhetsartikel om Dave och händelsen;

Annons