Annons

17 anledningar till att du borde ha sex varje dag

Annons

Trots att det är mycket tillfredsställande att ha sex, tänker de flesta aldrig på fördelarna med det. Sex har många fördelar för både kropp och själ. Dessa fördelar beskrivs nedan.

Förhållandet gynnas

Sex för människor mycket närmare varandra eftersom det gör det möjligt för dem att vara intima med varandra. När man har sex med sin partner kan det vara magiskt.


Bättre sömn

Chanserna är goda att du kommer att sova mycket bättre när du har haft sex med din partner. Sex gör dig mer avslappnad och fridfull.  Du kan få en bättre nattsömn efter sex.

Kontroll över ditt libido

Precis som det gamla ordspråket ''use it or lose it'' säger går outnyttjad kapacitet förlorad. Det här stämmer väldigt bra när det gäller sex och libido. Sex är något de flesta människor aldrig tröttnar på. Sex ökar också produktionen av hormoner så att du kan hålla igång ännu längre.

Mindre risk för prostatacancer hos män

Regelbunden ejakulering hos män minskar faktiskt risken för prostatacancer. Detta har bevisats flera gånger. Män borde komma åtminstone 21 gånger varje månad för att minska risken så mycket som möjligt.


Bättre hjärthälsa

Man borde ha sex varje dag eller åtminstone några gånger i veckan. Det minskar nämligen risken för hjärtsjukdomar med nästan 50 procent. Det kanske låter galet men det är sant. Intimitet gynnar ditt hjärta på många olika sätt.

Lägre blodtryck

Det finns ett tydligt samband mellan lägre blodtryck och regelbundet sex. Man måste inte ens vara vild eller extremt snuskig för att upptäcka fördelarna. Om du behöver kontrollera ditt blodtryck är sex jättebra för att hålla det på en lägre nivå.

Bättre humör och självsäkerhet

När man har sex känner man sig mer älskad och attraktiv. Sex kan få en att känna sig riktigt önskvärd och kan höja självförtroendet avsevärt. Det krävs inte mycket uppmärksamhet från någon du bryr dig om för att få dig att känna dig riktig bra.


Mindre stress

En av de bästa lösningarna på dina bekymmer är att ha sex. Om du känner dig väldigt stressad är den bästa lösningen att ha sex eftersom det faktiskt kan minska stressnivån. Sex med partnern på slutet av dagen kan vara precis det du behöver för att känna dig mycket bättre.

Mindre smärta

Orgasmer kan effektivt lindra smärta. Det kanske inte verkar som en bra lösning, men det kan faktiskt vara till stor hjälp. Om du har sex när du har huvudvärk är chansen stor att huvudvärken försvinner.


Starkare immunsystem

Om du är sexuellt aktiv kan kroppen hålla rätt nivå på allt som behövs för att skydda dig från virus och baciller. Kroppen får inte det den behöver utan sex - sex kan faktiskt hjälpa kroppen hålla rätt nivå antikroppar.


Bra träning

Sex kan räknas som träning om du gör det rätt. Man kan bränna många kalorier varje gång man har sex. Det gör musklerna starkare och får ditt hjärta att slå snabbare.

Sex gör en yngre

I de flesta fall ser man mycket yngre ut om man har regelbundet sex. En studie avslöjade att äldre personer som har sex åtminstone fyra gånger varje vecka ser mellan sju och tolv år yngre än deras riktiga ålder.


Sex lindrar depression 

I vissa fall kan sex lindra depression eftersom serotonin frigörs när man har sex. Om man är deprimerad behöver man mer serotonin och det kan ibland lindra depressionen. Att ha sex botar inte depression men det kan hjälpa på traven.

Sex ökar livslängden

När man upplever en orgasm frigör man många hormoner. Det gör vissa orgasmer väldigt bra för hälsan. Hormonet dehydroepiandrosteron främjar huden, immunsystemet och mycket mer. Det betyder att sex kan hjälpa en leva längre på många olika sätt.

Bättre blodcirkulation 

När man har sex börjar blodet verkligen flöda. Det förhindrar att man är helt still och främjar blodcirkulationen. Detta kommer att ge dig ännu bättre hälsofördelar.


Intensivare sinnen

Ju oftare man har sex desto intensivare blir sinnena. Man kan till och med börja märka att många saker har blivit intensivare än tidigare. Det här är ytterligare en fördel med att ha sex ofta!

Sex är skönt

Alla som är ärliga erkänner att sex ofta är väldigt skönt. När man är intim med någon erbjuder sex något helt unikt. När man är tillsammans med någon som man har väldigt starka känslor för kan orgasmerna vara otroliga. Ingen annan orgasm kan ens komma i närheten.

Annons