Annons

Här är vad som händer om du lägger en halv citron bredvid din säng

Annons

Alla vet att citroner är sunda på grund av deras höga innehåll av C-vitaminer. Vi tar citron i vårt te och använder citronsaft i matlagningen. Frukten har dessutom många andra fördelar än bara C-vitaminerna. Vi har letat fram 6 fördelar med att sova med en halv citron vid sidan av sängen.

1. Stress-befriare

Citrusaromen är rogivande, minskar spänningarna i kroppen och hjälper dig att stressa ner.


2. Bättre koncentration

Citronen har ännu en glimrande egenskap - när man inandas dess arom, väcks hjärnan till aktivitet och därmed förbättras koncentration och minne. Det har bevisats av japanska forskare.

3. Citroner förbättrar ditt humör

De eteriska oljorna i citroner hjälper till att behandla depression och svaga nerver.


4. Ren luft och färre infektioner

Citroner har inte bara en behaglig doft, de har också bakteriebekämpande egenskaper; de rensar luften i sovrummet och tack vare detta slipper du morgonhosta och heshet.

5. Lägre blodtryck

Många människor lider av högt blodtryck. Det visar sig att bara inandningen av citrusdoft får människor att slappna av och sänker blodtrycket.

6. Aldrig mera mygg

Myror, mygg, flugor och andra insekter gillar inte doften av citron, och när det finns citrondoft i sängen kommer den hålla dem borta. Man kan få ännu bättre effekt om du sätter nejlikor i skalet på den halva citronen.

Dela gärna vidare så andra också får ta del av dessa fördelar!

Annons