Annons

Forskarna: Hur man blir av med huvudvärk på bara 5 minuter

Annons

Att ha huvudvärk är lätt en av de mest irriterande sakerna i livet. Det blir omöjligt att fokusera, ditt humör minskar, och allt verkar dimmigt. Det är ännu värre när du inte har någon medicin för att lindra din smärta. Tack och lov kan du använda akupressur för att bli av med den smärtan på nolltid utan medicinering. Dessa metoder har till och med varit vetenskapligt bevisade att de är effektiva.

Hur man masserar akupressurpunkter.

Till att börja med bör du sätta dig bekvämt och försöka att slappna av. Det tar bara cirka 30 sekunder till en minut i genomsnitt. Massera punkten med lätt tryck och cirkulära rörelser. Huvudvärken kommer vanligtvis att försvinna under massagen, eller 5-10 minuter efter.

1.YINTANG-PUNKTEN


Punkten i "Det tredje ögat", eller Yintang, ligger mellan ögonbrynen, precis där näsan möter pannan. Denna punkt kan också bota ögonutmattning.

2. ZAN ZHU-PUNKTERNA

Dessa symmetriska punkter ligger på innersta kanten av ögonbrynen. Massera dessa punkter i en minut genom cirkulera rörelser.. Dessutom kan massage av dessa områden både hjälpa mot snuva och öka visuell aktivitet.

3. YINGXIANG-PUNKTERNA

Dessa punkter är placerade på bägge sidor av näsborrarna, i höjd med ögonen. För att hitta dem, leta efter en liten grop i slutet av käkbenen. Det bidrar till att öppna upp bihålorna, reducera huvd- och tandvärk samt minska stress.

4. TIAN ZHU-PUNKTERNA

Tian Zhu-punkterna är placerade mellan öronen och ryggradens början. Att massera dessa punkter bidrar till att lindra nästäppa, ont i ögon och öron eller migrän.

5. SHUAI GU-PUNKTERNA


Shuai gu-punkterna ligger 2-3 cm rakt ovanför öronen, strax ovanför hårfästet. Den som känner efter där kan hitta en liten grop i huden. Tryck i detta område kan lindra värk och ögonmattning.

6. HE GU-PUNKTERNA


Dessa symmetriska punkter ligger mellan tummen och pekfingret. Tryck som appliceras på detta område lindrar också rygg- och tandvärk som stel nacke.


Dela gärna denna artikel med dina vänner då det finns många i vårt avlånga land som kämpar för att bli av med sin huvudvärk.

Annons