Annons

Studie avslöjar: Kvinnor sover bättre med hundar än med män

Annons

Nu kommer vi med ett riktigt glädjebesked för alla hundälskare! Det framgår nämligen i en ny studie att både din sömn och hälsa förbättras om du sover jämte din hund.

Man skulle kunna tro att ens partner är det främsta sovsällskapet, men en ny studie som gjorts pekar på att verkligheten är en annan.

Nu visar ny forskning att kvinnor sover bättre tillsammans med en hund än med en partner. Sover du ensam eller med en partner och har svårt med sömnen ska du kanske tänka i nya banor skriver tidningen Daily Mail.


Enligt den nya studien, som genomfördes av Mayo Clinic, har man kommit fram till att man sover mycket bättre med sin hund i rummet eller rentav i sängen.

I undersökningen har forskare observerat hur 40 olika personer reagerar på att sova med sin hund.

Det forskarna märkte var att deltagarna sov mätbart bättre med hundarna, oavsett hundens storlek eller rörelse under natten.

– Många tror att det stör att ha ett husdjur i rummet under natten. Men vi fann att många faktiskt hittar ett lugn och en känsla av trygghet istället, säger Lois Krahn, vid Mayo Clinic.


Om studien

I studien deltog 962 amerikanska kvinnor som intervjuades om sina sömnvanor. 55 procent av deltagarna i studien uppgav att de delade säng med åtminstone en hund medan 31 procent sov tillsammans med en eller flera katter. 57 procent av de tillfrågade sov även med en mänsklig partner, vilket innebär att det finns flera kvinnor i studien som delar säng med såväl människor som djur.

Enligt studien är hunden den allra bästa sängpartnern. Hundar är mindre benägna att väcka sina ägare mitt i natten jämfört med katter, och detsamma gäller även när hundars sömnbeteende jämförs med andra människors. Hunden ger också kvinnan en större känsla av trygghet och bekvämlighet än katter och andra människor.

Dela gärna artikeln med någon som också älskar hundar för att visa dessa glädjande nyheter!

Annons