Annons

11 ovanliga symptom som ångest kan orsaka

Annons

Även om vi alla har ångest ibland kämpar vissa människor med ångeststörningar. De innebär mer än en orolig känsla. Det är riktiga mentala tillstånd som orsakar fysiska symptom som kan vara riktigt tröttsamma för personer som upplever dem regelbundet.

Det är inte många som är insatta i anledningarna bakom ångeststörningar. Det är ett väldigt komplext och ofta missförstått tillstånd. Många får en chock när de upptäcker att ångest leder till dessa fysiska symptom. Detta tillstånd är inte bara psykiskt och känslomässigt, det påverkar även kroppen. Många som lider av ångest undrar ofta om de har andra fysiska problem, som yrsel, astma och hjärtproblem.

För en person som redan har ångest kan det vara väldigt läskigt att uppleva dessa symptom. Om du märker att du eller dina nära och kära upplever dessa symptom kan det vara dags att försöka få rätt diagnos och behandling.

När man får en ångestattack aktiverar kroppens flykt- och kamprespons. Ibland finns det ingen anledning för en sådan respons.

Här kommer symptom som personer som lider av kronisk ångest kan uppleva:


Yrsel

Om du känner dig yr när du blir orolig är det möjligt att du har ångest.

Spända muskler

Om du märker att musklerna blir spända när du börjar känna dig nervös är det ett tecken på ångest.

Huvudvärk

Även om det finns många anledningar till förekommande huvudvärk är ångest en av dem.

Sura uppstötningar

Om det känns som att strupen brinner i många situationer kan det vara på grund av ångest.

Kraftig svettning

Om du svettas mer än andra till och med när det inte är varmt ute kan det vara ångest som ligger bakom det.

Rygg- och nackvärk

Kronisk smärta i dessa två områden kan orsakas av ångest.

Hjärtklappning

Om du plötsligt märker att ditt hjärta börjar slå väldigt snabbt, som om det ska hoppa ur bröstet, är det möjligt att du kämpar med ångest.

Urinträngning

Måste du gå på toaletten hela tiden? Urinträngning kan ibland länkas till ångest.

Magproblem

Förekommande magproblem kan ibland länkas till ångest.

Diarré

Om du ofta fastnar på toastolen på grund av diarré kan det vara ångest som ligger bakom det.

Andnöd

Känns det ofta som att du inte kan andas? Det kan vara på grund av ångest.

En person som har ångest är ofta medveten om sina symptom, vilket gör det ännu värre. Det förvandlas till en ond cirkel som känns nästan omöjlig att ta sig ur. Att tänka på nästa ångestattack kan faktiskt leda till att man får attacker oftare.

Även om det är riktigt jobbigt att hantera ångest finns det hopp för alla som kämpar med detta. Väldigt många patienter har fått en bättre livskvalité, både tack vare naturliga botemedel och traditionella läkarmedel.

Källa: 1177.se, Netdoktor

Kan du relatera till några av dessa symptom? Har du någonsin sökt behandling mot ångest? Vad har fungerat bäst för dig i så fall? Vi hör gärna vad du tycker om denna viktiga fråga. Berätta vilka känslor den här artikeln väckte hos dig. Skicka den till andra som kanske har ångest utan att inse det.

Annons