Annons

Därför ska du lägga en bit tvål under lakanet – anledningen är inte vad du tror

Annons

Om man är sjuk och behöver läkemedel och mediciner så kan det många gånger bli en dyr historia. Inte nog med att man mår dåligt, det kostar ofta mycket pengar.

Det finns dock många gamla huskurer du kan använda. Du vet, de där tipsen från mormor eller farmor som gått i arv i generationer och kan lindra lättare åkommor på en blinkning - som oftast inte kostar mycket och som man inte behöver lämna hemmet för.

Till exempel sägs det att om du placerar en bit tvål i sängen, under lakanet göra underverk mot ett problem som hundratusentals svenskar lider av?!

Lider du av myrkrypningar när du ska sova? Ca 10 procent av Sveriges vuxna befolkning har problem med sömnen p.g.a myrkrypningar, stickningar, kramper och smärtor i benen.

Vad som orsakade detta mystiska neurologisk störning har förbryllat läkare och forskare världen över. Det finns fortfarande ingen känd orsak till detta problem. Enligt Vårdguiden kan järnbrist, njursvikt, diabetes, en reumatisk sjukdom eller annan sjukdom ligga bakom.

Så vad har då tvål med saken att göra?

Jo, problem i form av rastlösa ben och muskelkramper sägs lindras genom att placera tvål i sängen.

Medan det kan låta som en myt, finns det människor som har försökt denna metod och lovordar dess effektivitet.

Vissa läkare tror att detta beror på att det är magnesium i tvålen, vilket kan hjälpa till att minska benkramperna.

Det enda du behöver göra är alltså att placera tvålen i sängen, under lakanet. Det ska vara en naturlig tvål med eterisk olja

Men det finns naturligtvis vissa människor som menar att denna huskur bara är hittepå - men det skadar inte att testa.

Om du har RLS, varför inte ge detta en chans? Det är extremt lätt och allt du behöver är en tvål!

Annons