Annons

Massera dessa punkter för att lugna din gråtande bebis

Annons

Zonterapi är den antika konsten att använda tryckpunkter i hela kroppen för att lindra smärta, och det kan vara ett naturligt alternativ för dem som vill att lindra smärta. Folk hjälper sina små barn genom zonterapi, särskilt när det gäller små barn som fortfarande anpassar att vara i sin nya värld.

Vi har listat sex sätt att hjälpa dina barn med smärta nedan. Zonterapi experter noterar också att innan massage, bör barnet vara avslappnad och uppmuntra blodflödet med en fotmassage eller med ett varmt bad.

1) Huvud och tändvärk

Spädbarn har ofta huvud eller tandvärk. Om du märker att ditt barn har dessa smärtor, massera toppen av barnets tår. Detta kan göras medan de sover också.

2) Bihålor

Att ha ont i bihålorna kan vara irriterande som en vuxen, men för barn som aldrig har upplevt det förut, kan det vara ren ångest. För lättnad, massera mitten eller undersidorna av barnets tår. Tryck lätt för att ge smärtlindring!

3) Bröst

Sitter smärtan vid bröstet ska man massera trampdynorna, precis under tårna och ovanför hålfoten i en cirkulär rörelse. Applicera lätt tryck och massera i en cirkelrörelse för att lindra jobbig hosta eller ett tryck över bröstet.

4) Magont (solar plexus)

För barn som lider av upprörda magar, spasmer, täthet och svårt att andas, massera mitten av foten, mellan trampdynan och hålfoten. Detta område är ansluten till solarplexuset, en samling av nerver mellan magen och lungorna.

5) Buksmärtor (övre och nedre)

För förstoppning, halsbränna och matsmältningsbesvär, massera området mellan mitten av barnets fot och trampdynorna. Om barnet har smärtor från gasbildning eller uppblåst mage, ska du massera området mellan mitten av barnets fot och hälen.

6) Bäcken

Spädbarn kan ibland växa snabbare än vad vissa delar av deras kropp är redo för, och smärta i höften kan vara ett vanligt problem för dem. Massera hälen, som är kopplad till just dessa områden i kroppen. Hälen kan hjälpa till för förstoppning och upprörda magar också!

Allvarliga frågor bör alltid konsulteras med en läkare, men små vardagliga problem kan hjälpas med zonterapi. Prova gärna dessa smarta tips och dela gärna vidare listan så att fler där ute kan lindra sina barns smärtor på ett snabbt och effektivt sätt!

Källa: Remedy Daily

Annons